Rēzeknē noticis Metāla mākslas simpozijs ar kvalitātes zīmi

Rezultāts ar kvalitātes zīmi- tā Metāla mākslas simpoziju Rēzekne 2014 ir novērtējuši tā apmeklētāji. Simpozijs ilga nedēļu, no 14. līdz 19.jūlijam, kā rezultātā tapa 3 vides objekti Rēzeknes pilsētai.  

Saules ratu veidoja metālmākslinieks Jēkabs Voļatovskis kopā ar Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas (RMDV) Metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmas audzēkņiem Dāvi Ieviņu un Rolandu Balto, LMA Latgales filiāles studenti Anastasiju Bikovu. ''Ideja radās pateicoties zāģim, kuru atradām metāllūžņu kaudzē. Bija skaidrs, ka tā būs saule,'' norādīja mākslinieks, piebilstot, ka šādi simpoziji ir labi ideju ģeneratori.

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina katedras vadītājs Arvīds Endziņš kopā ar Mārtiņu Punduru un Valteru Semjonovu savu vides objektu nosaukuši par Lokatoru vai Televizoru. Tāpat kā Saules rats šis objekts ir arī funkcionāls- sava veida novietne velosipēdiem. Mākslinieks atzīst, ka tas ir darbs ar estētisku pievienoto vērtību. To vajag tik iebetonēt un novietot piemērotā vietā. Arvīds Endziņš ir sajūsmā par saviem palīgiem, kuriem āmurs no rokām nekrītot. Viņš zēnus labprāt pēc Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas absolvēšanas gribēt redzēt akadēmijas studentu rindās.

Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina katedras docents Andris Silapēters ir RMDV absolvents. Pēdējo gadu laikā pašam nav sanācis bieži būt simpozijos, kāpēc patīkami tikties ar kolēģiem, jauniešiem, lai parunātos un kopā radītu skaistus darbus. Viņa vadībā RMDV audzēkņi Lelde Blaua, Pēteris Ločmelis un nu jau absolvents Jānis Gaidlazda izveidoja darbu Kritenis. ''Vairāki var skatīties uz vienu un to pašu, bet katrs tajā saskata dažādību. Talants ir ieraudzīt to īsto izejmateriālu metāllūžņu pasaulē. Pārējie par rezultātu var tikai brīnīties,'' tā Andris Silapēters. Ne jau velti saka, ka metālmāksliniekiem metāllūžņu kaudzes ir kā paradīze.

Jāpiebilst, ka kopumā simpozijā piedalās 12 dalībnieki. Simpozija radošā procesa koordinators Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmas vadītājs Norberts Kudiņš par simpozija liekāko vērtību uzskata iespēju viņa audzēkņiem pilnveidot savas zināšanas un prasmes talantīgu mākslinieku vadībā. Arī simpozija norises vieta- Rēzeknes Mākslas nama teritorija- ir ļoti atbilstoša šādu aktivitāšu rīkošanai.

Metāla mākslas vides objekti priecēs pilsētnieku un ciemiņus. To konkrēta atrašanās vieta būs zināmā jau tuvākajā laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46201801sec.