Jau šovasar tiks nostiprināti Daugavas krasti Likteņdārzā

Noslēdzoties konkursam par Daugavas krastu nostiprināšanu Likteņdārzā, jau šosezon tiks sākti Daugavas krastu nostiprināšanas darbi. Šis būs pirmais valsts tiešais ieguldījums Likteņdārzā, kas par tautas saziedotajiem līdzekļiem top kā dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā.

Valsts SIA ''Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra'' izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā par uzvarētāju atzīta un darbus 212 388 EUR apjomā veiks SIA ''Jēkabpils PMK''.

Jau sākoties pirmajiem darbiem Likteņdārzā 2008. gadā, tā īstenotāji, respektējot Daugavas tuvumu vairākām projektā paredzētajām būvēm, ir meklējuši risinājumus un finanšu iespējas, lai novērstu krasta eroziju. Lēmums par Daugavas krastu nostiprināšanu par valsts līdzekļiem tika pieņemts šā gada aprīlī.

Daugavas krasta stiprināšana Likteņdārzā nepieciešama divās vietās - amfiteātra un laivu piestātnes ar skatu terasi zonā. Kā ziedojums Likteņdārzam tika izstrādāti divi bijušā koknesieša Jura Marnauzas, SIA ''JMI Birojs'' tehniskie projekti.

Līdz šim dažādu akciju, kā arī individuālo ziedojumu ietvaros Likteņdārzam kopumā saziedoti vairāk nekā 1.4 miljoni eiro, kas devis iespēju uzsākt un realizēt nozīmīgus darbus. Ikviens tiek aicināts piedalīties arī 9. augusta LTV1 ziedojumu akcijā ''Top Latvijas Likteņdārzs!''.

Amfiteātra būvniecība sākta 2010. gadā. Tā finansēta no līdzekļiem, kas saņemti Latvijas Televīzijas ziedojumu akcijā ''Top Latvijas Likteņdārzs!'' 2010., 2011. un 2013. gadā. Materiālu un finansiālu ieguldījumu tā tapšanā devušas tādas kompānijas kā AS ''Latvijas valsts meži'', AS ''A.C.B.'', SIA ''Cemex'', SIA ''Mark Invest Latvia'', SIA ''Pļaviņu DM'' un vairāk nekā 50 Latvijas pašvaldības.

Laivu piestātne ar skatu terasi izbūvēta 2012. gadā. Arī šī būve tapusi, pateicoties 2012. gada LTV ziedojumu akcijā saziedotajiem līdzekļiem, kā arī Japānas fondam ''Commemorative Organization for the Japan World Exposition (70)'' un SIA ''Fazer''. Projekta autori ir Didzis Jaunzems, Laura Laudere sadarbībā ar ''Arhitektu biroju Jaunromāns un Ābele''. 2012. gadā būve ieguvusi Arhitektūras gada balvu.

Likteņdārzs top kā mūsu kopīga dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā. Katrs ir aicināts piedalīties tā īstenošanā. Šo sestdien, 9. augustā, LTV 1 no pulksten 19.30 aicinām piedalīties sestajā ziedojumu akcijā ''Top Latvijas Likteņdārzs!'' un, piezvanot pa ziedojumu tālruni 9000 6381, ziedot 1.42 EUR (1 LVL) Likteņdārza apmeklētāju autostāvvietas tapšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46702504sec.