Rēzeknes parka estrādē grupa IĻĢI sniegs koncertu «Tumša Nakts, Zaļa Zāle»

Sestdien, 23. augustā, pulksten 22.00 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parka estrādē (Raiņa ielā 29a) ar koncertprogrammu ''Tumša nakts, zaļa zāle'' viesosies postfolkloras grupa IĻĢI. Koncerts iekļausies IĻĢU 33. dzimšanas dienas koncertsērijā, ielīksmojot visu paaudžu klausītājus.

''Mums ļoti patīk skaitlis ''3'', kas latviešu folklorā ir viens no visvairāk apspēlētajiem, arī- viens no maģiskākajiem cipariem,'' saka IĻĢU dibinātāja un vadītāja Ilga Reizniece.

Atšķirībā no daudzām citām grupām, kuru pastāvēšanu pārtraukuši ilgāki vai garāki klusuma periodi, IĻĢI visus gadus aktīvi muzicējuši, kaut sastāvs daudzkārt mainījies. ''Taču tas, ka vēl aizvien rodam baudu no kopā spēlēšanas,- tas ir pats galvenais. Sākumā par savu svarīgāko misiju uzskatījām tautai pavēstīt to, ko tā nezina par savām dziesmām un mūziku. Tagad neziņas vairs nav, un misijas apziņa vairs nav tik aktuāla. Nu rodam prieku, vienkārši muzicējot!''

33. dzimšanas dienas koncertos IĻĢI muzicē piecatā: Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde. Koncertos gaidāmi arī īpašie viesi.

Pirms trim gadiem IĻĢI savu 30. jubileju svinēja ar grandiozu koncertu, atklājot koncertzāli Palladium. 33. dzimšanas diena tiek atzīmēta gluži citādi, jo bijušo atkārtot mūziķi nevēlas.

Pirmkārt, šovasar viņi dodas ārpus Rīgas, lai muzicētu uz brīvdabas skatuvēm. Otrkārt, nakts koncerti ir kas nebijis IĻĢU pastāvēšanas vēsturē (Latvijas pilsētās koncerti sākas pulksten 22.00). Ne jau velti koncertiem dots sajūtām bagāts nosaukums- ''Tumša nakts, zaļa zāle''. Jā, jā, tā nav drukas kļūda, jo šķietami labi zināmā pieguļnieku dziesma, izrādās, sastopama vairāk nekā desmit dažādās versijās, no kurām pazīstamākā- skumji apcerīgā ''Tumša nakte, zaļa zāle''. IĻĢI savas koncerttūres virsrakstā likuši daudz mazāk zināmo, ļoti seno dziesmas variantu ''Tumša nakts, zaļa zāle'', kas pavisam noteikti izskanēs arī koncertos.

Koncertprogramma ''Tumša nakts, zaļa zāle'' veidota divās daļās: pirmajā skanēs gan vecās, labās IĻĢU dziesmas, gan gluži jaunas, tāpat būs fragmenti no savulaik grandiozā uzveduma ''Spēlēju, dancoju'', bet koncerta otro daļu veidos danči, kas sāksies tieši pusnaktī.

''Visi mūsu koncerti parasti beidzas ar dančiem, un šoreiz nebūs citādi: vēlamies atdzīvināt jauko tradīciju, ka daudzveidīgos dančus bez īpašas apmācības var uzdancot katrs, kliedējot mītu, ka par tautas dejām uzskatāmas dejas ar augstiem un mākslinieciskiem palēcieniem. Tie nav danči! Tautas deju ansambļi jau sen vairs nedejo tradicionālās tautas dejas – tas ir īpašs un vizuāli skaists mākslas veids, kas paredzēts lielajām skatuvēm. Īstajiem tautas dančiem iepriekšēja sagatavotība nav vajadzīga,'' stāsta Ilga. IĻĢI to pierādīs kopā ar Rīgas Danču klubu, kas kuplinās ikvienu no koncertiem.

IĻĢU 33. dzimšanas dienas tuvākie koncerti Latvijā:

16. augustā pulksten 22.00 – Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!”

22. augustā pulksten 22.00 – Cēsu Pils parka estrādē

23. augustā pulksten 22.00 – Rēzeknes Kultūras un atpūtas parka estrādē (Raiņa ielā 29a)

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46803999sec.