Dobelē atkal godā cels ābolu

Sestdien, 27. septembrī, Dobeles Vēsturiskajā Tirgus laukumā norisināsies jau par tradīciju kļuvusī Ābolu diena.

Šādam garšīgam pasākumam Dobele ir vispiemērotākā – ne velti to dēvē par ābolu lielpilsētu. Dobelei ir senas ābolu audzēšanas tradīcijas, un arī tagad Latvijas Valsts Augļkopības institūta dārzos aug ap 600 dažādu ābeļu šķirņu un hibrīdu.

Ieskatu sulīgo un garšīgo augļu daudzveidībā varēs gūt plašajā ābolu izstādē, kas būs skatāma Dobeles Amatu mājā. Ābolus varēs arī izgaršot un saņemt institūta zinātnieku konsultācijas, kas lieti noderēs savas ābeles izaudzēšanā. Turpat būs skatāmi fotokonkursam “Ķirši dažādos gadalaikos” iesniegtie darbi.     

Jau trešo reizi par īpašiem nopelniem tiks pasniegts Ābolu ordenis. To šogad saņems institūta vadošā pētniece Laila Ikase.

No pulksten 10 Tirgus laukumā darbosies zemnieku un amatnieku labumu tirdziņš un radošās darbnīcas. Skanēs muzikāli priekšnesumi, būs dažādi konkursi un jautras atrakcijas, kā arī daudzas citas interesantas lietas.

Āboli, kā visiem zināms, ir veselīgi un, iespējams, asina arī prātu, par ko varēs pārliecināties ābolu šaha turnīrā, kas pulksten 11 sāksies Dobeles kultūras namā. Turpat pulksten 13 notiks Edgara Liepiņa 85 gadu jubilejas piemiņas koncerts.

Ābolu dienu rīko Dobeles novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Valsts Augļkopības institūtu, un visi pasākumi ir bez maksas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4082489sec.