Turi roku uz dizaina pulsa izstādē «Design Isle 2014»

Ar pienu apdrukāti T-krekli, galda piederumu komplekts "Sajūti sajūtu", drēbju pakaramais "Žagaru saišķis", mēteļu kolekcija "Ārpus rāmjiem" – šie un vēl daudzi citi Latvijas dizaineru darbi būs skatāmi Rīgas starptautiskajā dizaina izstādē "Design Isle 2014", kas no 2. līdz 5. oktobrim notiks Ķīpsalā.

Latvijas Dizaineru savienība (LDS) izstādē veidos ekspozīciju, kurā ikviens varēs aplūkot jaunākos Latvijas dizaineru darbus. Šogad par titulu "Gada balva dizainā 2014" sešās nominācijās – vides, interjera, modes, rūpnieciskā, foto un grafiskā dizaina, kā arī tematiskajā konkursā, kas veltīts Rīgai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai cīnīsies 103 darbi.

"Konkurss "Gada balva dizainā 2014" uztur Latvijas dizaina nozares profesionālās darbības asinsriti. Lielā un pastāvīgā ieinteresētība par dalību konkursā apliecina nepieciešamību pēc regulāra šāda līmeņa notikuma. Jaunie darbi parāda nozares profesionāļu jaunrades spēju un kvalitāti. Katrs dizaina sasniegums  ir jauns pakāpiens Latvijas dizaina skolas attīstības piramīdā un  solis tuvāk tās atpazīstamībai. Tas ir arī pakāpiens tuvāk jaunai dizaina domāšanai, kas ir meklējumi citai attieksmei starp cilvēciskajām vajadzībām un vides ilgtspējas saglabāšanu," stāsta LDS priekšsēdētājs Andrejs Broks.

Jau tagad piedāvājam iepazīties ar spilgtākajiem konkursa darbiem!

Visiem modernajiem, nedaudz steidzīgajiem un pārdomāti paviršajiem patīkams atklājums būs funkcionālais interjera dekors – drēbju pakaramais "Žagaru saišķis". Tas ir izgatavots no ovāla profila masīva bērza līstēm, kas sadrumstalošanai pa vidu iešķeltas. Kopā saliktas, tās atgādina žagaru bunti. Uz šāda pakaramā vietu atradīs līdz pat 100 mēteļi, turklāt to var uzstādīt un novākt vien dažu sekunžu laikā.

Galvas aksesuāru kolekcija "Usi Susi maskas" veido sešas unikālas galvasrotas, kas ir radītas katrai nedēļas dienai, ar iespēju nedēļas pēdējā dienā kļūt pašam par sevi! Katra galvasrota ir izveidota īpašā trīsdimensionālā audumu locīšanas un apšūšanas tehnoloģijā, radot telpiskuma sajūtu, un katra no tām atveido noteiktus tēlus latviešu mitoloģijā – zalkti, ūsiņu utt.!

"Pienraksti" ir kreklu sērija, kuros piens kā viens no latviešu tautas svarīgākajiem produktiem un simboliem parādās uz krekla gan fiziski kā krāsviela, kuru var aptaustīt, gan arī simboliski – dainu tekstos. Izmantojot piena krāsmainības īpašību, ikviens var izveidot personalizētu krekla grafiku jeb radīt savu stāstu no esošajiem dainu tekstiem, termiski apstrādājot noteiktus vārdus, kuri no baltās piena krāsas iekrāsojas brūnā tonī, bet citi vārdi paliek baltā krāsā.

Sapnis, ne birojs – tā var teikt par uzņēmuma „Capital” biroja interjeru, kas šogad pieteikts konkursam "Gada balva dizainā 2014" interjera dizaina kategorijā. Kādreiz mazie kabineti ar garo gaiteni ir pārtapuši par plašu telpu, kas veidota pēc urbānā funkcionālisma principiem, klāt pievienojot devu dabas sajūtas. Skaņu absorbējošais grīdas segums ir kā pļavas zāle ar smilšu taciņām, kas tā vien aicina novilkt apavus un ļauties dabas aicinājumam. Savukārt mākslinieces Ievas Liepiņas dzīvie sienu gleznojumi, kam par iedvesmu ir Rīgas jūgendstila fasādes, darba videi piešķir unikalitāti.

Katrs trešais cilvēks pasaulē cieš no liekā svara. Aizvien biežāk ēšana notiek steigā, nedomājot par to, kā un kas tiek apēsts, tādēļ cilvēki pārēdas. "Sajūti sajūtu" ir galda piederumu komplekts, kas izstrādāts no smagnēja materiāla, lai tiktu palēnināts ēšanas process un mainīti ēšanas paradumi. Vinnijam Pūkam "Sajūti sajūtu" noteikti izraisītu pārdomas, bet tiem, kas piekopj veselīgu dzīvesveidu un novērtē stilīgu dizainu, būs tieši laikā!

Gaismas objektu kolekciju "Intas lampas" veido vairāk nekā 30 dažāda lieluma dizaina lampas. Tās radītas no koka, stikla un dažādu struktūru audumiem – sākot no smalkām mežģīnēm un beidzot ar raupju džutu. Lampas apbur ar saviem daudzveidīgajiem gaismas efektiem, istabas interjerā ienesot zvaigžņotas debesis, krāsainus ziedus vai pat krāšņu pāva asti.

Mēbeļu kolekciju "Tilts" veido funkcionāli āra mēbeļu dizaina objekti – četrvietīgs dīvāns un atpūtas krēsls, kas ražoti no Latvijas bērza. Krēslu koncepts ir vizuāli tieši saistīts ar tērauda tiltu konstrukcijām un to struktūrām, reprezentējot saikni starp sākumu un galamērķi un simbolisku saikni starp divām pasaulēm.

Pirmā asociācija, ieraugot mēteļu kolekciju ''Ārpus rāmjiem'', ir skaistas un trauslas pļavas puķes, kas ir pašā plaukumā. Un sava taisnība tur ir, jo tie ir pavasara / vasaras sezonas mētelīši mūsdienīgām sievietēm. Mēteļiem ir brīvs trapecveida siluets, kas pēc izvēles ir viegli transformējams uz X-veida siluetu ar jostas palīdzību, tādējādi viegli pielāgojams valkātājas vajadzībām.

Grafiskā dizaina kategorijā acis priecē Latvijas saldumu tirgū nesen ienākušā zīmola "NelleUlla" burvīgie iepakojumi. To galvenā dizaina ideja un ikviena detaļa ir nākusi no mežu dziļumiem – simetrijai mijoties ar mežonīgu ritmu. Turot rokās "NelleUlla" trifeļu un šokolādes iepakojumus, var novērot neparastas gaismas un tumsas spēles, kā arī ieraudzīt pa kādam zeltainam saules staram, kas iespīd tieši acīs.

Savukārt viens no spilgtākajiem darbiem vides dizaina kategorijā ir uzvedumam "Mūzika, deja, piedzīvojums!" radītais skatuves noformējums. Noformējumam izmantotas caurspīdīgas plastikāta caurulītes ar kopējo garumu 10 000 m, kas "uzsūc" gaismu un izkliedē to visas caurulītes garumā. Ar caurulītēm ir iespējams veidot visdažādākos telpas scenārijus – telpu kā viendabīgu masu, no divām pusēm atvērtu telpu, telpu ar centrisku elementu utt.

Lai konkursa "Gada balva dizainā 2014" darbu vērtēšana notiktu objektīvi, darbu autoru vārdi šobrīd netiek publiskoti. Nāc uz izstādi no 2. līdz 5. oktobrim Ķīpsalā un atklāj savu favorītdarbu autorus!

Kā zināms, izstāde "Design Isle 2014" ir Baltijā lielākā dizaina izstāde, kas vienkopus pulcēs nozares profesionāļus, uzņēmumus, jaunos talantus un laba dizaina cienītājus. Oriģinālas, kvalitatīvas un funkcionālas mēbeles, interjera un grafiskā dizaina darbi, modes aksesuāri un dzīvesstila produkti, radošas meistarklases un interesantas prezentācijas – tas viss un vēl daudz kas cits sagaida izstādes apmeklētājus. Uzzini vairāk: www.designisle.lv vai www.facebook.com/izstade.designisle!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.11828208sec.