Oktobrī notiks «Rīgas Enerģētikas dienas 2014»

Kā ik gadus oktobrī, arī šogad ar daudziem pasākumiem notiks tradicionālās „Rīgas Enerģētikas dienas 2014”. Tās tiks atklātas 3.oktobrī ar Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas enerģētikas aģentūra” (REA) Energoefektivitātes informācijas centra organizēto „atvērto durvju dienas” pasākumu pie renovētās daudzdzīvokļu mājas Lielvārdes ielā 115. Ēku apsaimnieko kooperatīvs „Bāka 2”, kas kopumā jau renovējis 9 ēkas.

Centrālais „Rīgas Enerģētikas dienu 2014” notikums būs starptautiskā izstāde „Vide un Enerģija 2014” , kas tiek rīkota Ķīpsalas izstāžu kompleksā un šogad šāda izstāde notiek jau 10 reizi. Pēdējos septiņus gadus REA ir aktīva šīs izstādes atbalstītāja, jo piedalās gan ar stendu, gan arī sniedz konsultācijas par energoefektivitātes un ar atjaunojamo energoresursu izmantošanas jautājumiem, kā arī organizē galvenos seminārus izstāžu kompleksa konferenču telpās. Šogad REA organizē starptautisku semināru 17.oktobrī par tēmu „Inovatīvi risinājumi un viedas tehnoloģijas ilgtspējīgai un drošai enerģētikai”. Kā katru gadu, arī šogad izstādē un seminārā varēs iepazīties ar inovatīviem projektiem. Šogad varēs uzzināt par jaunām ūdeņraža tehnoloģijām un iekārtām siltuma un elektrības koģenerācijai, tostarp gan mikrokoģenerācijai, gan arī jaudīgākai enerģijas ražošanai. Ar šo gadu plašāka šo iekārtu izmantošana ienāk arī jauno ēku un kompleksu būvniecībā avārijas energoapgādes nodrošināšanai. Uzmanība tiks pievērsta arī viedajiem energotīkliem, par tiem varēs dzirdēt gan seminārā, gan savās ekspozīcijās izstādes laikā par tiem vēstīs mūsu vadošie uzņēmumi – AS „Latvenergo”, AS „Sadales tīkli”, AS ”Rīgas siltums”, kā arī SIA „Lattelecom”. Šī tematika kopā ar viedajiem skaitītājiem, distances energopatēriņa datu nolasīšanu un brīvām Wi-Fi piekļuves iespējām attiecas uz katru no mums. Izstādi „Vide un Enerģija 2014”  atbalsta arī Vides un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), kas savā stendā veidos interesantus ekspresseminārus un diskusijas. Šo semināru un diskusiju kopējā tēma ir „Oglekļa mazietilpīgas attīstības iespējas”.

REA „Rīgas Enerģētikas dienas 2014” pasākumos iekļāvusi arī laikraksta „Dienas Bizness” organizēto konference „Enerģijas plānošana ilgtspējīgai uzņēmējdarbībai”, kas notiks 9. oktobrī, un Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinību fakultātes Siltumenerģētikas un siltumfizikas sekcijas organizēto starptautisko zinātnisko konferenci, kas notiks 16. oktobrī.

Organizējot „Rīga Enerģētikas dienas” REA jau otro gadu sadarbojas ar Rīgas pilsētas arhitekta biroju, un šogad pasākumu klāstā ir iekļauta arī starptautiskā konference „Rīgas mājokļu vide – jaunie arhitektūras horizonti”, kas notiks 30.oktobrī.

„Rīgas Enerģētikas dienas 2014” noslēgsies ar gadskārtējo semināru par daudzdzīvokļu māju renovācijas gaitu Rīgā 2014.gadā, kur par savu veikumu stāstīs māju pārstāvji no Pārslas ielas 7, Berģu ielas 160,k.5, Platās ielas 28,k.2, Mastu ielas 8,k.1 un Lielvārdes ielas 123. Seminārā runāsim arī par nākošā māju renovācijas perioda jaunumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9821279sec.