Aicina iepazīt mākslinieku darbus izstādē «Septiņi gadi»

Vēl tikai līdz šīs nedēļas beigām spīķera telpās, Vecajā ostmalā 22/24 (bijušajā veikalā „Māja”) iespējams apskatīt izstādi “Septiņi gadi”. Skolēniem un citiem interesentiem tiek piedāvāta iespēja pieteikties bezmaksas ekskursijām gida pavadībā, kas izstāstīs par katra mākslas darba koncepciju.

Agnese Bite interaktīvā animācijā interpretējusi laika izjūtu, izmantojot savu 1990.-2000. gada dienasgrāmatu ierakstus darbā “Pieneņu laiks”. Maijas Demiteres instalācija “Skaņas enerģija” joprojām darbojas ar iegūto elektrību no komposta zemes, vienlaikus izaicinot ilgtspējas idejas un jautājot, vai patiešām ir iespējams izveidot patiesi ilgtspējīgu mākslas darbu.

Izstādē reāllaikā darbojas Valtera Grišāna darbs “Pazudis un atrasts”, kas gan vizualizē pasaules nemainīgo kustību sociālajā tīklā “Twitter”, tai pašā laikā autors kritizē “reālu” komunikāciju starp cilvēkiem.  Jāņa Jankevica “Pagātnes putekļos” apskatāma Liepājas mainīgā ainava, kurā kustīgie objekti (galvenokārt cilvēki) lēnām izirst un deformējas, tādējādi demonstrējot cilvēka atmiņu. Šoreiz Jāņa darbu papildina arī interaktīvs video. Mākslinieka Andra Vētras un Arta Kupriša projekta “Lāčplēsis Technology” darbos pievērsta uzmanība autortiesību jautājumiem un līdzīgi kā tautas eposa varonis nodarbojas ar cīņu pret ļaunumu. Izstādes apmeklētāji var gan paši izmēģināt mediju atskaņotāju, gan legalizēt dažādus skaņdarbus, ja tie paņemti līdzi USB zibatmiņā.

Savukārt Anna Meldrāja ir izveidojusi 21. gs. latvisku tautas tērpu kolekciju, kas vizualizē mūsdienu sociālos, ekonomiskos, tehnoloģiskos, dabas īpatnību un kultūras datus dažādos Latvijas reģionos.

Pēteris Riekstiņš ar radīto “Bioelektroķīmisko komponistu” iztaujā robotu lomu cilvēku pasaulē, un tā spēju būt radošam – komponēt un spēlēt instrumentu.

Katrīne Rožukalne instalācijā “Slepenais ofisa dārzs” pielāgojusi jau esošu tehnoloģiju, piešķirot tai daudznozīmīgumu, un piedāvā pastāvošo enerģijas pārpalikumu izmantot kā platformu jaunas “partizānu kopienas” – ofisa dārzkopju radīšanai.

Izstādē var arī uzzināt, kā Paulai Vītolai sokas ar savu svarīgo lietu nepazaudēšanu. Ja viņa pazaudēs savu telefonu, atslēgas vai maku, instalācija “Paškontrole” liks par to manīt.

Kā jau iepriekš informējām, izstāde ir publisks atskats uz Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas veidoto Jauno mediju mākslas programmu. Izstāde piedāvās ieskatu to mākslinieku darbos, kas septiņu gadu laikā absolvējuši augstskolu un kļuvuši atpazīstami gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā.

Pieteikties ekskursijām var, rakstot uz e-pastu: [email protected], vai, zvanot uz tālruņa numuru 29175201. Izstādi ir iespēja apskatīt darba dienās no pulksten 13:00 līdz 19:00, brīvdienās no 10:00 līdz 15:00.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55502009sec.