Šodien notiek «Lāčplēšu kross»

Aizvien vairāk sabiedrībā tiek domāts par mūsu nācijas etnisko, nacionālo un kultūras vērtību saglabāšanu, nodošanu nākamajām paaudzēm. Svarīgi ir runāt par to un apzināties savu izcelsmi, dzimto valodu, tautas kultūru, ieražas, tradīcijas, kā arī kultivēt mūsos etnisko pašapziņu. Šīs idejas tiek integrētas dažādos notikumos, svētku pasākumos un arī ikdienā kopumā, aicinot iedzīvotājus būt Latvijas patriotiem un izrādīt savu lepnumu par savu valsti vairāk kā divas reizes gadā – novembrī, kad atzīmējam Lāčplēšu dienu un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu.

Līdz šim Patriotisma mēnesis – novembris Rīgā atzīmēts, organizējot dažādus koncertus, kultūras un piemiņas pasākumus, bet šogad, pirmo reizi, 11.oktobrī, Biķernieku sporta bāzē, tiks organizēts arī sportisks pasākums „Lāčplēšu kross” ar devīzi „Mēs esam stipri”.  

„Lāčplēšu kross” būs atraktīvs, saliedējošs un patriotisks skrējiens par Latviju, kurā dalībniekiem būs ne tikai jāskrien kross pa Biķernieku meža takām, bet arī ik pa laikam trasē jāpārvar vienkārši šķēršļi. Esam parūpējušies par to, lai krosā varētu piedalīties ģimenes ar maziem bērniem, skolēni, jaunieši, bet pieagušajiem piedāvājam divas grupas – tiem, kuri nodarbojas ar aktīvo sportu, kā arī Tautas skrējienu. Dalībnieki varēs viens otram palīdzēt, pārbaudīt savus spēkus un vienkārši būt kopā aizraujošā skrējienā.   

Šis pasākums plānots kā Patriotisma mēneša – novembra ieskaņas pasākums, kura galvenais vadmotīvs saistīts ar Lāčplēša dienu.  Tā vienmēr raisa patriotiskas izjūtas, ataino mūsu tautas varoņu diženumu, simbolizē drošsirdību un meistarīgi parāda tautas varoņspēku un to, kas īsti ir brīvības mīlestība.

„Lāčplēšu kross” būs ne tikai sportisks pasākums, bet tajā dalībniekiem un apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās patriotiska rakstura radošajās darbnīcās, vērot koncertu un iegādāties ar Latviju saistītas dažādas skaistuma lietiņas un citās Lāčplēša tēla cienīgās aktivitātēs.

Aicinām arī Jūsu uzņēmuma darbiniekus piedalīties šajā patriotiskajā skrējienā  ar nosaukumu „Lāčplēšu kross”, kas simbolizē mūsu tautas, valsts gara un ļaužu stiprumu. Nosargāsim un visi kopā vairosim pozitīvās emocijas, patriotiskas izjūtas un iestāsimies par aktīvu dzīvesveidu. Latvijas spēks slēpjas cilvēkos!

Sīkāka informācija un pieteikšanās oficiālajā „Lāčplēšu krosa” mājas lapā www.lacplesiem.lv. Ja rodas papildus jautājumi, aicinām zvanīt pa tālruni 67274488 vai rakstīt uz e-pastu [email protected].


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56114793sec.