Atklās pirmo Baltijā Bioloģiskās bērnu pārtikas ražotni «Rūdolfs»

Ar svinīgu atklāšanas ceremoniju Piektdien, 2014. gada 10.oktobrī Ādažu novadā atklās pirmo Baltijas valstīs ekoloģiskās bērnu pārtikas ražotni. Uzņēmuma “ Lat Eko Food” jaunā ražotne „Rūdolfs” ir  pilnīgi no jauna uzbūvētā rūpnīca, kas spēs pārstrādāt visu Latvijā izaudzēto sertificētu bioloģisko dārzu ražu un nodrošināt Latvijas mazuļus ar kvalitatīvu pašmāju bioloģisko pārtiku.

„Latvijas bioloģisko augļu un dārzeņu audzētājiem tādejādi tiek atrisināts būtisks šķērslis iespējām realizēt savu ražu, nevis konkurēt zem cenas kā līdz šim, turklāt arī pārstrādē radītā pievienotā vērtība paliks Latvijā nevis ārvalstīs” savu sajūsmu par vērienīgo un moderno ražotni pauž Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs Gustavs Norkārklis: „Latvijas eko-zemnieki beidzot spēs eksportēt produkciju ar aukstu pievienoto vērtību, jo bērnu pārtiku var uzskatīt par augstāko pilotāžu!”

Uzņēmuma plānotais ražošanas apjoms būs ap 5 tonnām augstvērtīgas bērnu pārtikas dienā. Paredzēts ka ap 80% saražoto gardo biezeņu tiks eksportēti  uz dažādām pasaules valstīm. Jaunās ražotnes standarti atbilst visiem Eiropas Savienības augstākajām prasībām gan bērnu pārtikas, gan bioloģisku produktu ražošanā, kā arī jaunākajiem zinātnes sasniegumiem.

Uzņēmuma „Lat Eko Food” valdes priekšsēdētāja Egija Martinsone neslēpj gandarījumu, ka tikai četros gados kopš pastāv uzņēmums izdevies izaugt no maza nišas produkta par lielu ražotni, kura jau šobrīd eksportē savus biezeņus uz Kuveitu, Koreju, Lielbritāniju, kurām tuvākajā laikā pievienosies daudzas citas valstis: „ Mūsu panākumi ir loģisks kopdarbs arī ar Latvijas zinātniskajām institūcijām un to profesionāļiem, kuri daudz strādājuši, lai ražošanas procesā panāktu lielisku harmoniju, nezaudējot produktu uzturvērtību, bet vienlaikus spētu saglabāt to lielisko garšu un vērtību bez neveselīgām piedevām.” Uzņēmums apņēmies iepirkt izejvielas pat no tādiem Latvijas Eko-produkcijas audzētājiem, kuri nespēs nodrošināt lielus apjomus, tādejādi arī līdz šim nevarēja pārdot savus produktus par labu cenu: „Mūsu iepirkumu cenas būs motivējošas, bet kvalitātes prasības būs visaugstākās!” sola Egija Martinsone,

Ražotnē, kas tapusi ar ES struktūrfondu un Viļa Vītola seniora, Viļa Vītola juniora līdzfinansējumu – ieguldīti  aptuveni 4 miljoni eiro.

Atklāšana notiks 2014. gada 10.oktobrī, pl.14.00 Ādažu novadā, Muižas iela 18A, SIA LatEkoFod (braucot pa ViaBaltica no Rīgas, neiebraucot Ādažu centrā, aiz Viada degvielas uzpildes stacijas pirmajā pagriezienā pa labi un 500m no šosejas.)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.74933791sec.