Iecienītākās dienas zvanīšanai uz ārzemēm - svētdienas

Latvijas iedzīvotāji sarunām ar ārzemēm visvairāk iecienījuši nedēļas pēdējo dienu. Mobilo sakaru operatora Amigo apkopotie dati liecina, ka jau četrus gadus pēc kārtas visilgākās tālsarunas un visvairāk zvanu tiek veikti tieši svētdien, turklāt sarunas ik gadu kļūst garākas. Savukārt pirmdienās jau tradicionāli sarunas ir visīsākās, lai arī skaita ziņā to ir pat vairāk nekā dažās citās darba nedēļas dienās.

Visi pieslēguma Zemcenu tarifs ārzemēm, kas ļauj par vienotu minūtes maksu zvanīt uz jebkuru pasaules valsti, lietotāji kopā šogad ik svētdienu zvana uz ārzemēm nepilnus 7400 reižu un norunā vairāk nekā 28 tūkstošus minūšu. Tās ir 470 stundas jeb nepilnas 20 dienas. Zvanu skaits ir vismaz par desmito daļu lielāks nekā jebkurā citā nedēļas dienā.

Salīdzinot ar 2011.gadu, vienā dienā veikto zvanu skaits trīskāršojies un norunāto minūšu skaits pieaudzis par 21 tūkstoti. Ievērojami «pastiepies» arī vidējais sarunas ilgums, kas liecina, ka cilvēki atļaujas nesteidzīgāk pārrunāt ne tikai svarīgākās lietas, bet arī papļāpāt par mazāk nozīmīgiem jaunumiem. Trīs gadu laikā vidējās svētdienas sarunas ilgums pieaudzis gandrīz par 20%.

Interesanti, ka pirmdiena daudziem cilvēkiem izrādījusies grūta diena ne vien darba atsākšanai, bet arī komunikācijai. Lai arī šajā dienā zvanu skaits uz ārzemēm ir pat lielāks nekā nedēļas vidū, sarunas ir īsākas nekā jebkurā citā dienā.

«Ierasts, ka nedēļas nogale ir laiks sev, ģimenei un tuviniekiem. Laiks, kad varam pievērst uzmanību lietām, kas palikušas novārtā saspringtajā darba nedēļā. No ārzemju zvanu datiem varam secināt, kā tieši sadalām savas brīvās dienas. Sestdienu vairāk veltām ģimenei un cilvēkiem, kuri ir satiekami klātienē, bet svētdien biežāk iedomājamies par radiem un draugiem, kuri mīt aiz valsts robežām, un varam nodoties nesteidzīgām sarunām,» datus skaidro Amigo vadītājs Artūrs Freimanis.

Populārāko zvanu galamērķu saraksts ir stabils un tajā ietilpst valstis, uz kurām devusies liela daļa viesstrādnieku un kurās mīt Latvijas iedzīvotāju radinieki – Lielbritānija, Krievija, Ukraina un Vācija. Izmaiņas notikušas vien piektajā vietā, kur Baltkrievija pirms diviem apsteidza Īriju.

Amigo Zemcenu tarifs ārzemēm ļauj tā lietotājiem zvanīt uz jebkurā pasaules valstī reģistrētu numuru, par vienu sarunas minūti maksājot tikai 13 centus.

Par Amigo

Mobilo sakaru operators Amigo Latvijas tirgū darbojas jau 11 gadus, nodrošinot kvalitatīvus un ikvienam pieejamus telekomunikāciju pakalpojumus. Kopš 2013.gada Amigo apkalpo klientus vairāk nekā 500 Latvijas Pasta nodaļās visā Latvijā. Pakalpojumu kvalitātes pamatā ir plašais LMT tīkla pārklājums, kas aptver 99% Latvijas teritorijas, nodrošinot klientiem iespēju vienmēr būt sasniedzamiem un sazināties ar tuviniekiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50668907sec.