Vācijas, Spānijas un Nīderlandes mākslinieki dalīsies pieredzē radošam darbam ar bērniem

Turpinoties Bērnu kultūras mēneša pasākumiem, 17. un 18.oktobrī, Rīgā norisināsies darbnīca „Zivs kāpj kokā”, kurā mākslinieki no Vācijas, Spānijas un Nīderlandes dalīsies pieredzē un ieteikumos, kā radošajā darbā iesaistīt bērnus un vadīt publiskus pasākumus.

Piektdien, 17.oktobrī, no plkst.14.00 līdz 17.00 Latvijas Mākslas akadēmijā notiks meistarklase topošajiem mākslas skolotājiem. Pieredzē dalīsies mākslinieki Jeannette Abée (Vācija), Boris Brink (Nīderlande) un Virginia Ameztoy (Basku zeme). Savukārt sestdien, 18.oktobrī, no plkst.11.00 līdz 14.00 mākslas izglītības centrā „Trīs krāsas” (Miera ielā 33, Rīgā) notiks mākslinieku un bērnu radošā darbnīca. Mākslinieki dalīsies savā pieredzē par radošo darbnīcu vadīšanu un ieteikumos, kā savienot mākslinieka ikdienas darbu ar publisku mākslas pasākumu ideju izstrādi, organizēšanu un vadīšanu.

Semināru īpaši ieteicams apmeklēt mākslas skolotājiem, mākslas studentiem, pedagoģijas studentiem, māksliniekiem, muzejpedagogiem un citiem kultūras darbiniekiem, kurus interesē bērnu radošo darbnīcu vadīšana publiskā vidē. Iepriekš jāpiesakās e-pastā: [email protected].

Tāpat sestdien, 18.oktobrī, turpināsies dažādo Eiropas valstu iepazīšana Rīgas skolās un bērnu un jauniešu centros. Pamatskolā „Rīdze” (K.Valdemāra ielā 2, no plkst.13.00 līdz 16.00) ar ģitārspēles meistariem, futbola turnīru un citiem pasākumi varēs iepazīt Portugāli un Rumāniju, BJC „IK Auseklis” (Silciema iela 3, no plkst.12.00 līdz 17.00) interesenti aicināti mācīties somu polku, izgatavot briedi Rūdolfu un citādāk iepazīt Somiju un Zviedriju.

BJC „Mīlgrāvis” (Baltāsbaznīcas iela 14, no plkst.12.00 līdz 17.00), iepazīstot Čehiju un Grieķiju, ģimenes ar bērniem aicinātas uz daudzveidīgu pasākumu programmu, tostarp, iegriezties pie krietnā kareivja Šveika, mācīties ugunīgās grieķu dejas sirtaki pamatsoļus. Savukārt Beļģija un Slovākija būs pārstāvēta Praktiskās estētikas skolā (Burtnieku iela 34, no plkst.12.00 līdz 16.00).

Tāpat 18.oktobrī notiks arī bērnu darbnīca izstādē „kidsroomZOOM! Riga” (Alberta ielā 12-7, no plkst.12.00 līdz 15.00). Šoreiz tā būs slow-motion animācijas darbnīca ar RIJADA konstruktoriem.

Sestdien ar izrādi Džanni Rodāri „Sīpoliņa piedzīvojumi” sāksies bērnu izrāžu festivāls „Umurkumurs”. Izrāde notiks  Rīgas Skolēnu pilī (K.Barona iela 99) plkst.13.00. 26.oktobrī teātra festivāls noslēgsies ar Nīderlandes teātra „Tryater” viesizrādēm un meistarklasēm, kurās „Tryater” pasniedzēji strādās ar bērniem, atklājot spējas, kas bērniem nepieciešamas, lai veiksmīgi darbotos uz skatuves. Izrādes un meistarklases pieejamas bezmaksas.

Svētdien, 19.oktobrī, Sarkandaugavā bērnu un jauniešu centrā „Laimīte” (Sarkandaugavas ielā 24, no plkst.13.00 līdz 16.00) turpināsies digitālās pilsētas veidošana darbnīcā „Mana Metropole” un uz izglītojošām nodarbībām ģimenes ar bērniem gaidīs vairāki Rīgas muzeji.

„Bērnu kultūras mēnesis” pasākumu programma arī citos muzejos un kultūras iestādēs pieejama: riga2014.org/oktobris. Bērnu kultūras notikumu pārskats pieejams arī „Garā pupa” kalendārā www.ascendum.lv .

„Bērnu kultūras mēnesis” ir Nīderlandes kultūras organizācijas „K&C” pirms 10 gadiem aizsākta iniciatīva. Kopš 2013.gada projektam pievienojušās arī citas Eiropas pilsētas - Rīga, Berlīne un Sansebastiana. Rīga 2014 komandai ar Spānijas pilsētu izveidojusies īpaši cieša sadarbība, jo šī pilsēta būs Eiropas kultūras galvaspilsēta 2016.gadā. Tieši šonedēļ līdz 19.oktobrim Sansebastianā notiek esošo un topošo Eiropas kultūras galvaspilsētu sanāksme, pārrunājot pieredzē par kultūras galvaspilsētas organizēšanas visdažādākajiem aspektiem, kā arī tiek plānotas kopīgas aktivitātēs starptautiskos projektos, piemēram, dalību kādā ES grantu konkursā vai mākslinieku rezidenču programmu kādā no pilsētām. Rīgai 2014 savulaik šāda atvērta pieredzes apmaiņa bija ļoti noderīga kultūras gada organizēšanā.

Projekts paredz, ka oktobrī  muzeji, teātri, kinoteātri, koncertzāles un citas kultūras iestādes bērnu auditorijai piedāvā īpaši plašu pasākumu programmu. Šādā veidā organizatori sniedz bērniem iespēju kā arī aicina vecākus aktīvi pavadīt savu brīvo laiku ar bērniem. „Bērnu kultūras mēnesis” norisinās ar Eiropas Savienības programmas „Kultūra” atbalstu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59611702sec.