Bērnu klīniskā universitātes slimnīca aizvadījusi 115. gadu jubileju

Aizvadot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 115. gadu jubileju, 10.oktobrī norisinājās konference „Jaunas diagnostikas un ārstēšanas metodes Latvijas bērnu veselības uzlabošanā”, kuru organizēja Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Latvijas Ārstu biedrība un Rīgas Stradiņa universitāte.

Konferences mērķis bija izvērtēt Bērnu slimnīcas speciālistu devumu mūsdienu medicīnas attīstībā Latvijā. Konferencē piedalījās Bērnu slimnīcas vadošie speciālisti, lai piecu gadu griezumā runātu par jaunākajām tendencēm, inovatīvām ārstēšanas metodēm, dalītos pieredzē ar kolēģiem un veicinātu diskusiju par aktualitātēm bērnu aprūpē un ārstniecībā.

Konferencē tika skatītas tādās medicīnas nozares kā bērnu ķirurģija, rehabilitācija, garīgā veselība, traumatoloģija, bērnu aprūpe u.c., iekļaujot vairāk nekā 15 dažādas tēmas, piemēram, „Aknu transplantācija bērniem”, „Jaunākās tehnoloģijas bērnu kardioķirurģijā”, „Aprūpe un ārstniecība kā sadarbības partneri bērnu aprūpes praksē” un citas.

Bērnu klīnikās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša:” Tikai brīdī, kad sākam analizēt un izvērtēt sava darba rezultātu varam kļūt par meistaru. Universitātes slimnīcas loma bērnu veselības aprūpes sistēmas veidošanā un virzīšanā parādās jaunajās ārstēšanas un diagnostikas metodēs, kas ieviestas un radītas dažādos attīstības posmos. Sadarbībā ar citu valstu bērnu klīnikām redzam, ka jautājumi, kas šobrīd ir aktuāli visā pasaulē - pacientu drošība, saņemtā pakalpojuma/ārstēšanas kvalitāte un izmaksu efektivitāte - aktuāli arī Latvijā. Tādēļ īpašs gandarījums un lepnums par balvām, kas šogad saņemtas kā apliecinājums kvalitātei un pacientu drošībai. Bērnu slimnīca ir celta un attīstīta, lai rūpētos par bērnu veselību. Un tā ir laime strādāt, attīstīties un augt kopā - mūsu pacientiem!”

Kā arī tika pasniegtas trīs Andreja Priedkalna balvas:

•    Andai Jansonei  - par ieguldījumu bērnu paliatīvās aprūpes attīstībā;

•    Jānim Krastam - par ieguldījumu bērnu ķirurģijas attīstībā;

•    Daigai Kviļūnai –  par ieguldījumu neonatoloģijas attīstībā.

A. Priedkalna balva dibināta 2004.gadā ar mērķi godināt Andreja Priedkalna izcilos nopelnus Bērnu slimnīcas attīstībā, kā arī, lai izteiktu atzinību un godinātu BKUS darbiniekus un atbalstītājus par izciliem nopelniem, īpaši nozīmīgu vai mūža ieguldījumu slimnīcas attīstībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49899411sec.