Top aizraujoša muzikālā izrāde «Sprīdītis. Pēc 111 gadiem…»

Šogad decembrī paliks 111 gadi, kad Anna Brigadere uzrakstīja tik populāro pasaku lugu “Sprīdītis”. Balstoties uz šīs lugas motīviem, top Latvijas mūzikas dzīvē vēl nebijis multimediāls projekts - izrāde “SPRĪDĪTIS. Pēc 111 gadiem…”!

Tās autors ir Vairis Nartišs - viens no vadošajiem Latvijas trombonistiem, Latvijas Nacionālās operas simfoniskā orķestra un dažādu muzikālo projektu dalībnieks. Vaira Nartiša monoizrādē pats autors uz daudziem pūšamajiem instrumentiem, kā arī vokāli un horeogrāfiski izspēlēs visiem pazīstamo Annas Brigaderes lugu, fantazējot, kā tā varētu norisināties šodien, pie viena mazliet paironizējot arī par šī brīža aktuālajiem politiskajiem notikumiem Latvijā.

“Kopš Annas Brigaderes lugas notikumiem pagājuši 111 gadi. Valsts ir mainījusies, mainījusies arī valūta. Lai arī Centrālā banka solījusi, ka visi varēs apmainīt naudu bez problēmām, izrādās, ka latviešu paraža glabāt naudu zeķē ir novedusi pie tā, ka Sprīdītis pie jaunās naudas nav ticis. Turklāt laulība ar Lienīti vairāk nekā 100 gadu garumā Sprīdīti ir tik ļoti nogurdinājusi, ka viņš nolemj atkal - pēc 111 gadiem - doties pasaulē laimi meklēt. Tikmēr pa šiem gadiem viņa stabulīte izaugusi par milzu tauri, sprunguliņš pārveidojies par televizora pulti, savukārt gredzentiņš pārveidojies par milzu āmuru. Monoizrādē būs iespēja uzzināt, kas pa šiem gadiem noticis gan ar princesi Zeltīti, gan ar Lutausi, gan ar Sīkstuli, gan ar citiem varoņiem,” tā sava ironiskā iestudējuma divos cēlienos “SPRĪDĪTIS. Pēc 111 gadiem…” sižetu īsumā izstāsta pats tās autors un izpildītājs Vairis Nartišs.

Trombonista Vairia Nartiša monoizrāde “SPRĪDĪTIS. Pēc 111 gadiem…” notiks Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē 2014. gada 28. novembrī, pulksten 19:00. Biļetes iegādājamas “Biļešu Paradīzes” kasēs. Izrādi veido: librets, mūzika:  Vairis Nartišs, režisors: Varis Klausītājs, horeogrāfija Karina Taranova, tērpu māksliniece:  Anda Nartiša, videoinstalācijas: Uldis Vilks (wolfstudio), karikatūras: Didzis Paeglis.

Plašāka informācija  www.nartiss.lv vai pa tālruni 29148642.

Vairis Nartišs

Trombonists. Izsmalcināts mākslas un stila gardēdis. Īstais cilvēks savā īstajā vietā un laikā, kurš par savu profesiju deg gan sapņos, gan nomodā. Apliecinot sevi kā vienu no radošākajiem un artistiskākajiem Latvijas pūšaminstrumentālistiem, Vairis dibinājis vairākus krāšņus pūšaminstrumentu projektus: amizanto „Shady Brass Q”, „Riga Brass”, grupu “CHARM” un mīlīgas nostalģijas apdvesto “Zaļumballes orķestri”, kā arī jaunu un zvaigžņotu muzikālo projektu “Showbrass”.

Savas sirdslietas – trombona – smalkumos Vairis turpina urķēties, neapstādamies pie sasniegtā, radoši azartiskos meklējumos nerimstot uzzināt, kas lācītim (lasīt – pūšaminstrumentiem) vēderā. Šobrīd ar sev tipisko azartu viņš mūrē pamatus veiksmīgai solokarjerai, priekšnesumos izmantojot ne tikai visdažādākos trombona paveidus, bet arī multiefektu procesorus, cilpu mašīnas un trāpīgus vizuālos efektus. Rezultāts? Akadēmiskās mūzikas žanrisko robežu paplašināšana ar monoizrādēm, instrumentālām performancēm un multišoviem, kas Vairi ļauj iepazīt ne tikai kā trombona spēles virtuozu, bet arī kā atraktīvu ideju ģeneratoru un asprātīgu scenāriju autoru.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47991395sec.