Pasniegtas ārstniecības iestāžu kvalitātes balvas 2014

Biedrība „Latvijas Veselibas ekonomikas asociācija” partnerībā ar Latvijas Kvalitātes biedrību 2012.-2013.gada īstenoja Eiropas Sociālā Fonda (ESF) projektu ar mērķi pielāgot Visaptverošas kvalitātes vadības modeli ieviešanai Latvijas ārstniecības iestādēs, lai sekmētu sabiedrības līdzekļu racionālu un izmaksu efektīvu izlietojumu sabiedrības veselibas mērķu realizācijai.

Projekta ietvaros izstrādāti pacientu drošības un kvalitātes vadības novērtēšanas kritēriji un metodika, kas balstās uz starptautiski aprobētu programmu, kas ļauj ārstniecības iestādēm ieviest visaptverošu kvalitātes un drošības vadības modeli. Modeļa novērtēšanas kritēriji ir balstīti uz Joint Commission International izveidotu programmu «International Essentials of Health Care Quality and Patient Safety» («Veselības aprūpes kvalitātes un pacientu drošības starptautiskas pamatnostādnēm»).

Joint Commission International (JCI) misija ir uzlabot drošību un aprūpes kvalitāti starptautiskajā sabiedrībā, nodrošinot izglītības, publicēšanas, konsultatīvos un izvērtēšanas pakalpojumus. Starptautisko veselības aprūpes kvalitātes un pacientu drošības pamata ietvaru izstrādāja JCI, lai radītu metodes un stratēģiju šīm dažādajām vajadzībām, parādot, kā identificēt kvalitātes un drošības riskus individuālai veselības aprūpes iestādei vai  valsts mēroga veselības aprūpes sistēmai.  Ietvaru iespējams pielāgot gan atsevišķu organizāciju vajadzībām, gan valsts mēroga prioritātēm, kas nesīs rezultātu, izmantojot metodes, kas ir vērtīgas procesu pilnveidošanai, sabiedriskajai politikai, veselības aprūpes organizācijām raksturīgo risku samazināšanas iespēju identificēšanai, līgumu noslēgšanai un citiem procesiem.

2013. un 2014.gadā vairākas ārstniecības iestādes brīvprātīgi pieteicas arējai novērtēšanai pēc izstrādātās metodikas. Ārstniecības iestādes tika vērtētas pēc 50 starptautiskiem kvalitātes kritērijiem piecās jomās: vadības procesi un atbildība, darbinieku kompetence, pacientiem un darbiniekiem droša vide, pacientu klīniskā aprūpe, kvalitātes un drošības pilnveidošana.

VSIA „Bērnu klīniskās universitātes slimnīca” šogad balvu saņēma divās nominācijās no piecām – nominācijā „Ķirurģiskā profila nodaļa” un nominācijā „Internā profila nodaļa”. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad būtiski pieaudzis ārstniecības iestāžu vērtējuma līmenis, kas liecina par lielāku ieinteresētību un ieguldījumu kvalitātes celšanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51843405sec.