Pasaules un Latvijas čempioni aicina piedalīties Rīgas rogainingā

Šomēnes, 29.novembrī Rīgā pilsētas teritorijā pirmo reizi tiks rīkotas orientēšanās sacensības Rīgas rogainings. Sacensību centrs atradīsies pie tirdzniecības centra “Alfa”, bet distance vedīs pa tuvākajiem mežiem un pilsētu. Ikviens ir aicināts izvēlēties sev piemērota garuma distanci un piedalīties unikālajās sacensībās. Dalību rogainingā ņems arī pasaules un Latvijas čempioni rogainingā.

Nikolajs Lucāns, Latvijas čempions rogainingā un arī Krievijas čempionāta uzvarētājs, par rogainingu saka: “Rogainings ir iespēja vairākas stundas pavadīt mežā svaigā gaisā, pabūt agrāk neredzētās vietās, baudīt dabas skaistumu rīta agrumā, mēnesnīcā, vakara stundā un, protams, arī dienas laikā. Labs veids, kā efektīvi atslēgties un atpūsties no ikdienas rūpēm.”

Šajā sporta veidā Latvijai ir arī savi Pasaules čempioni, kas vairākkārt kāpuši uz pasaules čempionāta goda pjedestāliem. Viena no pasaules čempionēm ir Ilze Lapiņa, kura aicina ikvienu pamēģināt šo aizraujošo sporta veidu: “Rogainings ir visdemokrātiskākais sporta veids, kādu vien zinu. Katra komanda var saplānot distanci pēc savām spējām un vēlmēm un to arī veikt. Pat Pasaules čempionātā var piedalīties katrs, kas to vēlas, doties tajā pašā distancē, kur pasaules visstiprākie. Rogainings ir sports ne tikai miesai, bet arī garam.”

Rīgas rogainingam var reģistrēties sacensību mājas lapā www.rigasrogainings.lv līdz 27.novembrim, bet lētākā pieteikšanās beidzas šonedēļ – 9.novembrī. Dažāda garuma distances piemērotas dažādas sagatavotības un līmeņa dalībniekiem – 2 stundu distance piemērota ģimenēm ar bērniem, kas vēlas pavadīt pāris stundas svaigā gaisā, 4 stundu distance būs labākā tiem kolēģiem un draugiem, kas brīvdienas pēcpusdienu vēlas pavadīt aktīvi, bet 6 stundu distances dalībnieki izbaudīs dažādas sajūtas, jo daļa no distances būs jāpavada vakara tumsā.

Sacensības piedāvā Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Organizē - xRace sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un O!Latvija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51412797sec.