Lāči ievieš jaunu ekskursiju programmu «Rotaļas ar zīmēm»

SIA "Lāči" arvien paplašina darbību, ne tikai dažādojot produkcijas sortimentu, bet arī aicinot ielūkoties latviskajās rakstu zīmēs.

Lāču maize nu jau labu laiku sabiedrības apziņā nav tikai maize vien. Šis kvalitatīvais produkts ir arī ciemakukulis, dāvana, simbols, ar kuru apliecinām savas latviskās saknes un piederību pie ziemeļu reģiona, kur uztura pamatā ir rudzu miltu izstrādājumi.

SIA "Lāči" ir veiksmīgas saimnieciskās darbības paraugs Latvijā, ko uzskatāmi apliecina jau pats uzņēmuma ārējais veidols šosejas Rīga – Liepāja labajā pusē. Ēkai, kur šobrīd atrodas kafejnīca un veikals, aizmugurē gadu gaitā izaugusi pamatīga būve, kur ražo ne tikai maizi, bet arī tortes un kārumus.

Kopš "Lāči" piedāvā ekskursijas pa uzņēmumu ar degustācijām un svinību rīkošanas iespējas, var pat teikt, ka tur ir izveidojies izklaides un atpūtas centrs, kuru aicinātas apmeklēt gan skolēnu klases, gan jaunlaulātie, gan ģimenes un draugu pulciņi, gan daudzi citi.

Ar jauno ekskursiju programmu "Rotaļas ar zīmēm" par "Lāčiem" to var teikt vēl vairāk. Konkursa vērtēšanas komisija tiek sasēdināta rudenīgi jauki dekorētā telpā ap galdu. Skan neuzbāzīga latviska mūzika. Galdu rotā no labības vārpām un stiebriem veidotas latviskas rakstu zīmes – Jumis, Māras zīme un citas. Zane Krūmiņa pēc izglītības ir muzikālās audzināšanas skolotāja, taču, sākusi strādāt "Lāčos" par ekskursiju vadītāju, viņa ir palikusi te pavisam. Zane Krūmiņa tautiskā saimnieces tērpā stāsta par latviskajām rakstu zīmēm, atsaucoties uz Iras Ozolas grāmatu "Rotaļas ar zīmēm vai zīmju rotaļas ar mums", kuras atklāšanas svētki arī bijuši šajā vietā.

Interesantākais brīdis pienāk tad, kad ciemiņi paši jeb šai reizē vērtēšanas komisijas locekļi tiek aicināti paņemt sešus piparkūku ripulīšus (ēst gan nevajagot, jo tie neesot tam domāti) un izrotāt tos ar cukura glazūru. Turklāt ne jau šā tā, bet gan atbilstoši latviskajām zīmēm, kuras izvēlamies katrs pats pēc savām sajūtām vai noskaņojuma. Kad darbiņš, kas, izrādās, nemaz nav viegls, ir padarīts, tiek baudīta pauze un "Lāču" našķi. Tad katrs pats saloka divas glītas papīra kastītes un tur ieliek ripulīšus. Kastītes tiek iesaiņotas glītos maisiņos, apsietas ar lentītēm, un nu katram pēperkoki ar auglības, turības, bezgalības vai citām zīmēm ir sagatavoti līdzi ņemšanai. Zane Krūmiņa saka – šī ekskursija esot tādēļ, lai cilvēki apstātos lielajā dienu skrējienā un parotaļātos ar zīmēm, padomājot par svarīgāko.

Ekskursija ir jauna, un tā vairāk paredzēta nobriedušiem prātiem, nevis skolēniem. Pauze, kamēr cukura glazūra žūst, pēc ekskursijas dalībnieku vēlmes var būt itin gara, ar pastaigu pa "Lāču" apkārtni. Ekskursijas notiek ne tikai latviešu, bet arī krievu un angļu valodā.

Vairāk par ekskursiju "Rotaļas ar zīmēm" skatīt www.draugiem.lv/maizes-ceptuve-laci


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55313897sec.