Lattelecom sadarbībā ar Rīga 2014 un Nacionālo Kino centru izveido kultūrai veltītu TV kanālu

Pirmo reizi Latvijas vēsturē izveidots kultūrai veltīts TV kanāls, kas no 2. decembra būs skatāms Lattelecom televīzijas platformās visā valstī. Pop-up kanāls ''Kultūra 360TV'' piedāvās atskatu uz spilgtākajiem ''Rīga 2014'' mirkļiem, kā arī Eiropas un Latvijas filmas, lekcijas un video tiešraides ar kinoprofesionāļu piedalīšanos.

Kultūra 360TV tapis, sadarbojoties Lattelecom, nodibinājumam Rīga 2014, Latvijas Nacionālajam Kino centram un producentu kompānijai ON AIR Studios. Kanāla ētera personības Marta Selecka un Pauls Ķesteris piedāvās intervijas ar kinoveidotājiem un ieskatīsies Eiropas kinomēneša notikumu tapšanas aizkulisēs. Īpaša uzmanība veltīta nozīmīgākajiem kino dzīves sasniegumiem – Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijai ar ārvalstu spilgtāko kino personību dalību, kā arī labākajām pašmāju kino filmām ''Klucis - nepareizais latvietis'', ''Pelikāns tuksnesī'' ''Sēņotāji'' un citas.

''Kultūra ir Latvijas nācijas identitāte, spēks, kas palīdz un iepriecina mūsu cilvēkus, un nozīmīgs atbalsts izglītotas jaunās paaudzes audzināšanā. Tāpēc tai nevajadzētu būt ierobežotai laikā vai vietā. Latvijas pirmā kultūras kanāla izveidošana ir vēl viens solis, kas apliecina mūsdienu tehnoloģiju nozīmi svarīgu vērtību nodošanā un izplatīšanā pēc iespējas plašākam cilvēku lokam,'' lēmumu par kultūras kanāla veidošanu skaidro Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

''Eiropas kultūras galvaspilsētas gads ir vairojis un stiprinājis pārliecību par Rīgu, kas visos laikos ir bijusi un būs kultūras pilsēta. Mēs esam bagātāki nekā mums dažkārt šķiet. Tam par apliecinājumu ir arī daudzie Rīga 2014 programmā notiekošie koncerti, festivāli un izstādes, ko ikviens interesents varēs skatīties jaunajā, īpaši kultūrai veltītā Lattelecom TV kanālā. Ļoti būtiski, ka tehnoloģiju līderis Lattelecom jauno TV kanālu aizsāk un veido ar augstvērtīgu kultūras notikumu saturu, kas tādējādi apliecina uzņēmuma izpratni par kultūras būtisko lomu un ietekmi uz Latvijas attīstību ilgtermiņā,'' uzsver nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Kultūra 360TV ir pieejams bez papildu maksas visās Lattelecom televīzijas platformās – Interaktīvajā TV, Virszemes TV un Interneta TV. Trešdaļa kanāla satura veidos producentu kompānija ON AIR Studios, piedāvājot kino ziņas, tiešraides, lekcijas un skatītāju viedokļus par filmām un citiem kultūras notikumiem. 30% raidlaika tiks veltīti Latvijas un Eiropas kino ar pēdējās desmitgades labākajām latviešu filmām. Savukārt pārējais kultūras kanāla saturs veltīts Rīga 2014 kultūras dzīves notikumiem, kas papildināti ar pasākumu dalībnieku, kritiķu un kuratoru pārdomām, tostarp ''Pasaules koru olimpiāde'', atskats uz akciju ''Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde'' un citām.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45855093sec.