Aizputē var apskatīt «Lelļļu mākslas muzeja» ceļojošo Ziemassvētku izstādi

Aizputes novada Tūrisma informācijas un Mūžizglītības centrā, Atmodas ielā 16 var apskatīt "Leļļu mākslas muzeja" ceļojošo Ziemassvētku izstādi.

Leļļu Mākslas muzejs 2012. gadā zaudējot telpas ir izveidojis vairākas ceļojošās izstādes, kuras nu jau otro gadu veiksmīgi ceļo gan pa Eiropas valstīm, gan iepriecina skatītājus  Latvijas muzejos un izstāžu zālēs -  ''Kofermājiņu ceļojums'', ''Senās sērkociņkastītes un etiķetes'', ''Senie rokdarbi, apģērbi un apavi'', ''Unikāla seno grāmatu un atklātnīšu kolekcija” un citas. Visas izstādes vienmēr papildina arī muzeja īpašnieces, dizaineres, profesionālas leļļu mākslinieces - Ināras Liepas autordarbi.

Viena no skatītāju iemīļotākām ir Ziemassvētku izstāde, kuras ekspozīcija ne tikai ļauj gremdēties bērnības atmiņās un atrast eglītē savu bērnības eglīšu mīļāko rotājumu, bet dod arī ieskatu, kā laika gaitā ir mainījies šī unikālā priekšmeta dizains un stils laika posmā no 1890. - 2000. gadam. Izstādes atmosfēru papildina arī  Teddy lāču un veco laiku leļļu kolekcija, seno apsveikuma atklātnīšu kolekcija, veco laiku slidzābaki un ragaviņas,  veco laiku trīsdimensiju grāmatas, mākslīgā eglīte izpušķota ar padomju laika eglīšu mantiņām, padomju laika Salaveču un viņu Sniegbaltīšu kolekcija un Ināras Liepas autorlelles – Pjēro, lielā karuseļlelle un citi darbi.

Izstādes ''Egļu rotas, krelles un lelles'' autori un organizētāji aicina ikvienu Aizputes novada iedzīvotāju un viesi izmantot iespēju un izjust burvīgo Ziemassvētku gaidīšanas laiku, jo šī Ziemassvētku izstāde neatstās vienaldzīgu neviena vecuma apmeklētāju!

Izstādi Aizputes novada Tūrisma informācijas un mūžizglītības centrā iekārtos mākslinieki Ināra Liepa un Uldis Liepa, un tā būs apskatāma līdz 2015. gada februāra beigām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.32871699sec.