Latvijas viesnīcas iegūst «Zaļo atslēgu»

Šo piektdien, 23. janvārī, viesnīcas Radisson Blu Elizabete telpās ar Zaļās atslēgas ekosertifikātiem tiks apbalvotas tūrisma mītnes – gan tās, kas to saņems pirmo reizi, kā arī tās, kas sertifikātu atjaunojušas 2015. gadam. Pasākums notiks divās daļās – pirmā veltīta Zaļās atslēgas programmas aktualitātēm, bet otrajā daļā sekos informatīvs seminārs par tūrisma nozarei būtiskiem vides jautājumiem.

Uzsākoties 2015. gadam Zaļās atslēgas sertifikātu ieguvušas divas viesnīcas Rīgā - Avalon Hotel un Konventa Sēta. Trešais Zaļās atslēgas sertifikāts piešķirts Ventspils Piejūras kempingam, tam kļūstot par pirmo kempingu, kas Latvijā leposies ar šo zīmi. Rīgā sertifikāts šai sezonai ir atjaunots Hotel Radisson Blu Daugava, Hotel Radisson Blu Rīdzene, Hotel Radisson Blu Latvia un Hotel Radisson Blu Elizabete, kā arī Gallery Park Hotel Riga. Arī Jūrmalas slavenākā viesnīca Baltic Beach Hotel un Vidzemes gleznainā Dikļu pils var lepoties ar šo sertifikātu.

Pasākuma ietvaros arī tiks izziņotas Vides izglītības fonda jaunās ekosertifikācijas iniciatīvas 2015. gadā – paralēli Zaļās Atslēgas viesnīcu un kempingu sertifikācijas programmām Latvijā ar šo gadu iespēja saņemt to būs arī restorāniem. Tāpat arī ir noslēgusies starptautiskas videi draudzīgu pasākumu sertifikācijas programmas – Zaļš pasākums, adaptācija Latvijas situācijai. Visbeidzot, sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu janvārī ir uzsākta iniciatīva, kas veltīta Latvijas ES Prezidentūras norizēm - Zaļais aicinājums.

Otrajā, pasākuma informatīvajā daļā tiks runāts par to, kā dzīvot zaļāk var katrs no mums, par bioloģiskās pārtikas pieejamību Latvijā, par eko-enerģiju un vides iniciatīvām. Pieredzē dalīsies vides žurnāliste Anitra Tooma, pārstāvji no Bio Loģiski, Eko-energy LV un viesnīcas Radisson Blu Elizabete.

Zaļā Atslēga ir pasaulē nozīmīgākā un ātrāk augušā ekosertifikācijas sistēma tūrisma mītnēm. Programmas mērķis ir samazināt tūrisma negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi, izglītojot un informējot katras iestādes darbiniekus un klientus par vides ietekmēm, vairojot ilgtspējīgu metožu izmantošanu pārvaldē un tehnoloģijās, un vadot katru uzņēmumu ar atbildību pret vidi, tādējādi samazinot resursu un enerģijas patēriņu.

Ekosertifikācijas programmu Latvijā īsteno nodibinājums Vides izglītības fonds, kas nodrošina visu FEE International programmu realizāciju Latvijā (Ekoskolas, Zilais Karogs, Jaunie vides reportieri, Zaļā Atslēga, Izzini mežu). Pieteikumus izvērtē Zaļās Atslēgas Nacionālā žūrija, kā sastāvā ir pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, kā arī vides organizācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52958107sec.