Latvijā ierodas angļu rakstnieks, lai rakstītu patiesību par Otro pasaules karu

Kuldīgā ierodas pazīstamais angļu rakstnieks un žurnālists Vince Hunt, lai rakstītu patiesību par Otro pasaules karu

Kuldīgu jau otro reizi apmeklē pazīstamais angļu rakstnieks, žurnālists un publicists Vince Hunt, lai veidotu dokumentālu grāmatu par Otrā pasaules kara notikumiem Rietumlatvijā – Kurzemē.

Pazīstamākais darbs, ko sarakstījis Vince Hunt ir ''Fire and Ice'' (Uguns un ledus), kas ir līdzīga rakstura dokumentāls pētījums par Otrā pasaules kara notikumiem Norvēģijā.

Rakstnieks noskaidrojis, ka arī par Latviju angļu valodā ir relatīvi maz grāmatu, tāpēc jau kopš 2014.gada rudens sācis braukt uz Latviju, lai tiktos ar Otrā pasaules kara lieciniekiem, vēsturniekiem un aculieciniekiem.

Lai grāmata būtu maksimāli objektīva, rakstnieks cenšas atspoguļot notikumus, intervējot visas iespējamās puses, cilvēkus no dažādām nācijām un valstīm, cīnītājus gan no padomju armijas, gan no vācu armijas, gan nacionālos partizānus, gan padomju partizānus.

Pētījums jau tagad solās būt ļoti interesants, jo rakstnieks sācis karadarbības izpēti ar dokumentāliem arhīva datiem no Britu armijas kara laikā. Bieži intervējot kara darbības aculieciniekus par kādu konkrētu kauju vai notikumu, sanāk interesanta situācija, piemēram, aculiecinieks ir karojis Vācijas armijas rindās uz sauszemes, bet rakstniekam ir ziņas no britu pilotiem, kas to pašu kauju tās plānošanu atspoguļo no augšas, līdz ar to ļaujot lasītājam iepazīties ar pilnu notikuma atspoguļojumu no visu armiju puses un redzespunkta.

Īpaša vieta grāmatā būs veltīta partizāņu cīņām, kur rakstniekam palīdz Kurzemē, - Ventspilī, Saldū, Liepājā, Dundagā un Kuldīgā bāzētie vēsturnieki, kas paši bijuši aculiecinieki virknei kauju un vēsturisko kara laika notikumiem Kurzemē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37420106sec.