Skrīveru Pārtikas Kombinātā viss notiek kā sendienās - pa īstam un patiesi

Skrīveros,  1957.gadā, pirmo reizi Latvijā sāka ražot tik iecienīto konfekti Gotiņu. Skrīveru Pārtikas Kombināts ir pašu skrīveriešu ģimenes uzņēmums, kas leģendārajā konfekšu fabrikā saimnieko jau trešajā paaudzē. Tur ar zināšanām, ar sirdi, dvēseli un pašu rokām tiek radīta īsta piena konfekte Gotiņa.

Vēstures stāsts

Padomju  laikos piena konfektes Gotiņa no piena ražoja vai ikkatra pienotava. Lai atšķirtos no citiem ražotājiem, SIA Skrīveru Pārtikas Kombināta speciālisti veltīja vairākus gadus, lai savā laboratorijā  izstrādātu unikālo Gotiņas recepti no iebiezinātā piena .

Augsta  izejvielu kvalitāte un īpašā, tikai Skrīveru Pārtikas Kombinātā izstrādātā  konfektes tehnoloģija kļuva neticami populāra ne tikai Latvijā, bet visā bijušajā padomju republikā. Garšas ziņā  tā ir pārāka nekā no piena vai sausā piena vārīta konfekte. Gardo konfekti desmitu gadu garumā tautas valodā  iesauca par Skrīveru Gotiņu, kas ir saīsinājums no Skrīveru Pārtikas Kombināta Gotiņa.

Kā spilgtāko gadījumu pirms vairāk kā desmit gadiem var minēt  iepirkšanos Rīgas Centrāltirgū, kur citu pienotavu ražotās Gotiņas pārdevēji  uzdeva par Skrīveru Gotiņām. No vienas puses varēja dusmoties,  jo pircēji tika maldināti, bet no otras puses varēja priecāties, ka pircēji tiek pievilināti ar Skrīveru Gotiņas vārdu. Diemžēl  arī šodien  citi ražotāji  piekopj šo taktiku!

Ražošanas stāsts

"Vienīgie Latvijā  ražojam Gotiņu  no īsta  iebiezināta piena, augstākā labuma sviesta  un cukurbiešu cukura," stāsta Skrīveru Pārtikas Kombināta saimnieki. Lielā katlā  uz dzīvas uguns tas viss  tiek  vārīts, ar koka menti maisīts, līdz masa kļūst par vijīgu, kārdinoši brūnu  karameli. Tad  tikko tapušo  konfekes masu lej ar sviestu  bagātīgi ziestās dzesēšanas pannās, kad masa ir atdzisusi tā tiek  griezta vienādos gabaliņos, lai  kā mazu dāvaniņu  katru konfektīti prasmīgi ietītu papīrītī ar  parafinētu oderīti. Veikli tinot dienā  var ietīt līdz pat  6000 konfektēm jeb 100 kg dienā . Tas viss ir 100% roku darbs!

Pats uzņēmuma saimnieks ir arī galvenais konfekšmeistars , kas labprāt pastāsta par tik sarežģīto gotiņu tapšanu.

Par to, ka SIA Skrīveru Pārtikas Kombināts Gotiņas ir visgaršīgākās, var pārliecināties arī tagad. Konfekšu ražošanā ir izmantotas tikai īstas, sendienu receptūrai autentiskas izejvielas un ražošanas tehnoloģijas.

Aicinam Jūs apmeklēt vienu no leģendārākajiem  un vēsturiskākajiem uzņēmumiem Latvijā -Skrīveru Pārtikas Kombinātu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.65593004sec.