TAVA popularizē Latvijas tūrismu Hannoveres izstādē

''abf'' ir lielākā nozares izstāde aktīvā tūrisma cienītājiem Ziemeļvācijā, kur šogad pirmo reizi bija arī Baltijas stends.

Izstādi piecu dienu laikā no 11. līdz 15. februārim apmeklēja vairāk nekā 74 tūkstoši to potenciālo tūristu, kas priekšroku dod ceļošanai kemperos, ar auto, motociklu vai citos individuālos veidos un izvēlas aktīvu atpūtu. Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) izstādē ''abf'' piedalījās sadarbībā ar Vācijas tūrisma uzņēmumu ''Mare Baltikum Reisen'' un strādāja tās stendā.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Anita Priedīte stāsta: '' Piedalīšanās izstādē bija vērtīga, jo bija skaidri redzams, ka vāciešiem ir interese par Latvijas piedāvājumu. Reizē biju pārsteigta, ka stenda apmeklētāji neko lāgā nezināja par Baltiju.''

TAVA speciālistei tika uzdoti tādi nekur citur Vācijā nedzirdēti jautājumi kā, piemēram, vai, dodoties uz Baltiju, ir nepieciešama vīza, vai ceļojuma laikā būs iespējams veikalos nopirkt pārtiku, vai viesnīcu un kempingu kategorijas atbilst Eiropas standartiem u. c.

Firma ''Mare Baltikum Reisen'', kas jau divdesmit gadu Vācijā piedāvā ceļojumus uz Baltiju, bija gādājusi par to, lai stendā būtu muzikanti, kas spēlē baltiešu melodijas, amatnieks rādītu savu kokgriezēja prasmi un apmeklētāji varētu iegādāties pievilcīgus baltiešu suvenīrus. Baltijas valstis Hannoveres izstādē bija pārstāvētas pirmo reizi, un tām piešķirtais partnera reģiona statuss nodrošināja papildu publicitāti. Katru izstādes dienu apmeklētājiem tika rīkota pusstundu gara Baltijas valstu prezentācija.

Pētījumi liecina, ka vismaz puse izstādes apmeklētāju ceļo patstāvīgi, neizmantojot tūrisma uzņēmumu pakalpojumus. Tas bija jūtams arī baltiešu stendā, kur tika jautāts pēc noderīgas informācijas un atsaucību ieguva TAVA izdotie tūrisma materiāli – brošūras par Latvijas populārākajiem tūrisma objektiem un iecienītākajiem maršrutiem, Rīgas un Latvijas tūrisma kartes, Baltijas brošūras un kempingu karte u. c. Savukārt daļa stenda apmeklētāju atzina, ka, dodoties uz Baltiju, vēlas to darīt grupās, jo pagaidām nejūtas droši ceļot uz mūsu valstīm patstāvīgi.

Nedēļu pirms izstādes ''abf 2015'' Hannoverē, Latvijas tūrisms nacionālajā stendā tika pārstāvēts ''Reisen'' Hamburgā, bet šonedēļ ar to varēs iepazīties Dienvidvācijas interesenti izstādē Minhenē.

Vācija ir Latvijai augsti prioritārs tūrisma tirgus. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pagājušajā gadā viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto vācu tūristu skaits piedzīvoja krasu kāpumu. Pirmo deviņu mēnešu laikā tas palielinājās par 37 % un bija gandrīz 150 tūkstoši.

TAVA speciāliste izstādē Hannoverē strādāja ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.5271709sec.