Pokaiņu mežā būs interesanti visa gada garumā

Šogad tūrisma sezona Latvijā piedāvā daudz dažādu pasākumu, kuru pamatā ir izklaide un gastronomiskas baudas. Tā kā Pokaiņi ir vieta ar īpašām enerģiju spēlēm, tad cilvēki aicināti pievērsties garīgām vērtībām, izzināt savu iekšējo būtību un izprast dabu ar tās dziedinošo spēku. Tāpēc šogad turpināsies Saules gadskārtu cikla pasākumi, uz kuriem aicinās astrologs Lauris Daņilovs, notiks ugunsrituāli, kurus vadīs šamanis, latviskās dzīves ziņas  kopējs Jānis Ieviņš (Baltais vējš), turpināsies lekciju cikls „Izzini sevi un esi vesels’’ ārstu, dziednieku  un dabas pazinēju  izpratnē. Kā parasti jūlija otrajā sestdienā Ozolkalna piekājē skanēs koncerts, kurā šogad spēka dziesmas klausīties un iedziedāt sevī, aicinās dziedošās kopas no Latgales, Vidzemes, Kurzemes un Zemgales. Septembrī atkal aicinās ''Zināšanu gadatirgus'', kur ar savām zināšanām un to  praktisko pielietošanu, dalīsies dažādu jomu speciālisti.

Semināru telpa aicina pasākumu rīkotājus izīrēt jauno zāli pasākumiem. Meža apmeklētājiem atkal būs iespēja aplūkot dažādas amatu meistaru izstādes Pokaiņu meža informācijas centra zālē.

Jaunums šogad ir nūjošana  meža takās, kuru piedāvājam gida – instruktora pavadībā (nūju noma uz vietas). Grupām, iepriekš piesakoties, ir iespēja ieturēt garšīgu maltīti - uz ugunskura vārītu spēka putru vai zupu. Ir iespēja iznomāt lielo zupas katlu un maltīti gatavot pašiem, jo pļaviņā ir skaista ugunskura vieta, bet mājīgo āra lapeni ar kamīnu var izmantot svētku svinēšanai. Neaizmirstams būs meža apmeklējums kāzu dienā (jaunā pāra mārtošana, ozolu birzs stādīšana), ir saistoši piedāvājumi arī jubileju un citu svētku svinēšanai.

Sadarbībā ar viesu namu ''Ausātas'' piedāvājam maršrutus vienai vai divām dienām, kuros iekļautas ne vien  Pokaiņu meža takas (arī nesen izveidotā jaunā taka), bet  arī tuvumā esošie objekti, piemēram, pilskalni,  Īles bunkurs, Ausātu dvēseļu dziedinošais aplis, kā arī  nakšņošana un ēdināšana.

Skolas un pirmsskolas vecuma bērni aicināti uz izziņas gājienu, lai iepazītu mežu un tā iemītniekus-bebrus.

Katra mēneša otrajā un ceturtajā sestdienā pl. 12 aicināti tie, kuri vēlas apmeklēt mežu gida pavadībā. Pārējā laikā gidu var pieteikt katrs sev vēlamajā dienā un laikā, iepriekš piesakoties pa tālruni 26392564.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56172013sec.