Martā ar nacionālo stendu uz starptautiskajām izstādēm Berlīnē un Maskavā

Dažādā noskaņā, bet ar pragmatiskām cerībām arī šogad Latvijas tūrisms plaši tiks pārstāvēts augsti prioritārajos tirgos Vācijā un Krievijā.

Viena no nozīmīgākajām nozares izstādēm ''ITB'' Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notiks no 4. līdz 8. martam. Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētais Latvijas nacionālais stends ar savu spirgti pavasarīgo veidolu un saukli ''Lettland. Nimm dir die Zeit'' (Izbaudi Latviju nesteidzoties!) tajā ir jau labi pazīstams.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Anita Priedīte stāsta: ''Pagājušais gads skaidri apliecināja, ka augsti prioritārajā tūrisma tirgū Vācijā mūsu vairāku gadu garumā veiktās mārketinga aktivitātes nes rezultātu. Tāpat domājam strādāt arī uz priekšu, un pat vēl plašāk enerģiskāk. Piedalīšanās ''ITB'' Berlīnē ir ļoti nozīmīgs posms mūsu mārketinga aktivitāšu virknē Vācijā, kur šogad Latvijas tūrismu esam jau popularizējuši Hamburgā, Minhenē un Hannoverē.''

Nacionālajā stendā izstādē ''ITB 2015'' strādās pārstāvji no Rīgas Tūrisma attīstības biroja, Siguldas novada domes, Kurzemes Tūrisma asociācijas, Vidzemes Tūrisma asociācijas, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, VSIA ''Latvijas Koncerti'', SIA ''Baltijas ceļojumu grupa'', SIA ''VIA BALTIC'', SIA ''Baltic Blues LV'', SIA ''Latvia Tours'' un SIA ''Nikos Travel''.

Marta otrajā pusē, no 18. līdz 23. martam, TAVA organizēs nacionālo stendu starptautiskajā tūrisma izstādē ''MITT 2015'' Maskavā, kur, tāpat kā Berlīnē, Latvijas piedalīšanās ir kļuvusi par tradīciju. Šai reizē pozitīvo noskaņojumu, dodoties uz Krieviju, negatīvi ietekmē bažas par situāciju lielajā kaimiņvalstī. Nerunājot par citiem negatīviem faktoriem, kritumu piedzīvo arī Krievijas tautsaimniecība. Iedzīvotāju pirktspēja vājā rubļa dēļ ir krietni samazinājusies, un Latvijas tūrisma piedāvājums daļai krievu kļuvis par dārgu.

Anita Priedīte atzīst: ''Maskavā mūs gaida grūts darbs, tomēr iestrādes šajā tirgū ir sekmīgi veiktas vairākus gadus un ir ne mazums faktoru, kas ļauj uzskatīt, ka Krievijas tūristu plūsma visā pilnībā neapsīks.''

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pērn viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto Krievijas tūristu skaits Rīgā samazinājās par 6,5 %, bet Latvijā kopumā – par 4,1 %. Tomēr viesi no šīs valsts joprojām veidoja lielāko ārvalstu tūristu tirgus daļu – Rīgā tie bija 18,4 %, Latvijā kopumā – 21 %. Kūrortpilsētai Jūrmalai pat izdevās pagājušo gadu aizvadīt ar 7 % Krievijas tūristu pieauguma zīmi.

Nacionālajā stendā Maskavā strādās pārstāvji no Rīgas Tūrisma attīstības biroja, Jūrmalas pilsētas domes, Latvijas Kūrortpilsētu asociācijas, Kurzemes tūrisma asociācijas, Latgales reģiona tūrisma asociācijas ''Ezerzeme'', Zemgales Tūrisma asociācijas, Siguldas novada domes, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, SIA ''Baltic Blues LV'', SIA ''Baltijas Ceļojumu Grupa'', SIA ''Averoja'', SIA ''Medicīnas tūrisma centrs'', SIA ''Meeting Tour Travel & SPA Consultants'', SIA ''Nikos Travel'', SIA ''LAIMTŪRE'', SIA ''Bulta-turs'', SIA ''Rīgas tūrisma aģentūra'', SIA ''RIXTRAVEL COMPANY'' un VSIA ''Latvijas Koncerti''.

Abas nozares izstādes Berlīnē un Maskavā pirmām kārtām domātas nozares profesionāļiem. Berlīnes izstādē ''ITB'', kas izceļas arī ar ļoti vērtīgu lekciju un semināru programmu, nu jau par tradīciju kļuvusi Baltijas valstu kopīgi rīkotā preses konference.

Preses konferencē TAVA tūrisma mārketinga vecākā eksperte Madara Brūvere klātesošos iepazīstinās ar mūsu bagāto kultūras tūrisma piedāvājumu un iespējām aizraujoši Latvijā pavadīt īsās brīvdienas.

Latvijas nacionālais stends izstādēs Berlīnē un Maskavā tiks rīkots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57281089sec.