Marta beigās visā Latvijā varēs satikt savu meistaru

No 2015. gada 27. līdz 29. martam visā Latvijā norisināsies pasākums ''Satiec savu meistaru! 2015''. Šajā pavasarī mācekļus pie sevis aicinās rekordliels tautas lietišķās mākslas meistaru, stāstnieku, teicēju un muzikantu skaits – pasākums norisināsies vairāk nekā 170 vietās.

''Satiec savu meistaru! 2015'' ietvaros ikviens aicināts piedalīties meistardarbnīcās, individuālās nodarbībās, atvērtās darbnīcās, paraugdemonstrējumos, lekcijās, koncertos vai dančos un kopīgā muzicēšanā. Pasākumā varēs iepazīt un apgūt dažādas prasmes, kas saistītas ar tradicionālo amatniecību, muzicēšanu, dziedāšanu, mutvārdiem un zināšanas, kas saistītas ar dabu un visumu, rituāliem un svētkiem. Satikt savu meistaru varēs Latvijas pilsētu un novadu bibliotēkās, muzejos, kultūras centros, izglītības iestādēs un meistaru dzīvesvietās.

''Daudzi no meistariem, ko varēsim satikt šogad, ir regulāri šī pasākuma dalībnieki - vairāki piedalās jau otro vai trešo reizi, taču priecājamies, ka pieteikušies arī jaunu, iepriekš ''Satiec savu meistaru!'' nepiedāvātu prasmju lietpratēji. Šogad ar interesantiem piedāvājumiem pasākumā iesaistīsies muzeji – Kuldīgas novada muzejs, Liepājas, Preiļu, Ventspils muzejs un citi.

Kā vienmēr, visvairāk meistaru piedāvās apgūt dažādus rokdarbu veidus un aušanu, ļoti pieprasītas ir arī ēdiena gatavošanas meistarklases. Pasākumā varēs iemācīties cept plānās pankūkas pēc 20.gadsimta sākuma receptes, pīrāgus un, protams, sklanduraušus,'' stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena.

Jau otro gadu pasākums ''Satiec savu meistaru!'' iekļausies arī Berga Bazāra tradicionāli rīkotajā amatnieku un zemnieku tirgū. Sestdien, 28. martā tur būs iespēja tikties ar dažādiem meistariem, piedalīties rotaļās un dančos, kā arī apmeklēt lekcijas un praktiskās nodarbības par latviešu tautas tērpu valkāšanu un darināšanu. Berga Bazārā notiks arī ''Satiec savu meistaru!'' otrā – Latgalei veltītā DVD atklāšana.

Atrodi savu meistaru un piesakies! Kontaktinformācija: www.satiecsavumeistaru.lv un www.lnkc.gov.lv.

Daudzās norises vietās apmeklētāju skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties savlaicīgi!

No 9. marta www.1188.lv un www.satiecsavumeistaru.lv būs pieejama meistaru digitālā karte.

''Satiec savu meistaru!'' ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums, kas iekļauts kopīgā Eiropas projektā ''Eiropas amatu prasmju dienas''. Līdzīgi pasākumi, kur tradicionālo prasmju zinātāji uzņem pie sevis mācekļus, vienlaikus notiek arī Francijā, Spānijā, Itālijā, Beļģijā un citās pasaules valstīs. Projekta būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, kā arī meistariem, viņu zināšanām un prasmēm.

Piedalīties pasākumā ''Satiec savu meistaru!'' aicina Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73431802sec.