Mammadaba izaicina – ieskrien mežā

Ar taku skrējienu ''Garkalnes mežu Stirnu buks 2015'' 12. aprīlī aizsāksies 5 taku skrējienu seriāls ''Stirnu buks'2015''. Lai arī katrs no skrējieniem būs atsevišķas sacensības, iespaidīgos AS ''Latvijas valsts meži'' Tērvetes koktēlnieku darinātos kausus saņems seriāla kopvērtējuma uzvarētāji!

Taku skrējiena seriāla ''Stirnu buks’2015'' skrējieni notiks izcili ainaviskās vietās – Garkalnes mežu, Abavas senlejas, Pokaiņu meža un Zebrus ezera, Talsu pauguraines un Milzkalnes mežu mistēriju pilnie un ainaviski bagātie meža ceļi un taciņas, garāmskrienot ļaus izbaudīt arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam, neskaitāmiem pauguriem, pilskalniem, gravām, esošām un pamestām slēpošanas trasēm, mežacūku vannām un citiem Mammadaba izaicinājumiem!

Skrējieni notiks lielākoties ārpus pilsētām pa dažāda seguma ceļiem un takām, asfalts – ne vairāk, kā 5-10% no distances kopējā garuma, lauku ceļi ar grants segumu, aizauguši meža ceļi, reiz bijušas takas un bezceļi, meža ceļi, stigas un takas.

Katrā no seriāla sacensībām dalībniekiem tiks piedāvātas 4 dažādas distances visiem meistarības līmeņiem un izturības sliekšņiem.

Interesanti, ka katrā trasē tiks noskaidroti ātrākie sprinta distances ''Stirnu buka Kalnu karalis un Karaliene'' veicēji - titulu iegūs tas, kurš nevis pirmais kalnā uzskries, bet konkrēto etapu (400-1000m) veiks visātrāk! Savukārt kopvērtējuma uzvarētāji tiks noteikti pēc summējot punktus, kas izcīnīta abās garākajās skrējienu distancēs – ''Stirnu buks'' vai ''Lūsis'' un sprinta etapā izcīnīto! Kopvērtējuma ieskaiti veido augstāko punktu summa no trīs sacensībām.

Tos, kuriem nepatīk skriet vienatnē un kuri vēlas pacīnīties par īpašo komandu balvu, aicinam pieteikties ''Mammadaba komandu skrējienam'' - kopā jautrāk! Komandai vienkopus jānoskrien distance ''Zaķis'', tai jābūt 3 cilvēku sastāvā, kur vismaz vienam no dalībniekiem jābūt a) sievietei, b) jaunietim līdz 14 g.v. Komandas dalībnieki skrējiena dalībnieku tradicionālo numuru vietā saņems personalizētus komandu nosaukumus.

Sacensību formāts – patīkama izklaide dienas garumā visai ģimenei! Mākslas un dabas izziņas meistardarbnīcas un rotaļas mazākajiem dienas pirmajā pusē, muzikāls priekšnesums un ''Stirnubuka loterija'' pirms apbalvošanas pieaugušajiem, sacensību pilsētiņa starta/finiša zonā!

Šogad taku skrējieni notiks:

12. aprīlī, ''Garkalnes mežu Stirnu buks'', starts un finišs – Garkalnes bļodā;

30. maijā, ''Abavas senlejas Stirnu buks'', starts un finišs – atpūtas kompleksā ''Zviedru cepure'';

28. jūnijā, ''Zebrus ezera un Pokaiņu meža Stirnu buks'', starts un finišs – Zebrus ezera stāvkrasts;

25. jūlijā, ''Talsu pauguraines Stirnu buks'', starts un finišs – Talsi;

22. augustā, ''Āžu kalna Stirnu buks'', starts un finišs – Šlokenbekas muižā, Milzkalnē.

Tiekamies mežā! Vairāk informācijas meklējiet www.stirnubuks.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52723598sec.