LTV7 demonstrēs dokumentālu filmu par latviešu motobraucēju ekspedīciju uz Kaukāzu

Pirmdien, 30. martā plkst. 20.00 LTV7 kanālā televīzijas pirmizrādi piedzīvos asa sižeta dokumentālās filmas ''Baizeļu piedzīvojumi Kaukāzā'' pirmā sērija par četru latviešu motociklistu ekspedīciju uz Kaukāzu pērnā gada pavasarī.

Guntas Ikeres režisētā dokumentālā piedzīvojumu filma tiks izrādīta četrās vienu stundu garās sērijās pirmdienu vakaros.

Viens no ekspedīcijas dalībniekiem, baizelis Andis Pikāns ieskicē filmas ideju: ''Pavadot laiku ceļā ar motocikliem, mūsu mērķis ir atrast brīvības sajūtu un piedzīvojumus, sastapt cilvēkus ar unikāliem un emocionāliem stāstiem par dzīvi Kaukāza reģionā un attiecībām starp kalniešiem, kā arī apskatīt sen aizmirstus objektus un ieraudzīt mežonīgi krāšņo Kaukāza dabu. Sāls slēpjas tajā, ka šie stāsti un aculiecinieku pieredze atšķiras no medijos atspoguļotajiem viedokļiem. Dokumentējot atgadījumus ceļā, rodas vērtīgi materiāli, kas pārtop filmā, lai dotu iedvesmu līdzīgi domājošiem uzdrīkstēties atrast ''ceļu uz brīvību''''.

Ekspedīcija trīs nedēļu garumā uz Kaukāza reģionu noritēja 2014. gada maijā, kad militārais konflikts Austrumukrainā aizvien pieņēmās spēkā, līdz ar to filmā tiek uzklausīti dažādu tautību cilvēku stāsti par reģiona militārajiem konfliktiem un vietējo iedzīvotāju pieredze par karadarbības briesmīgajām sekām.

2015. gada pavasarī Baizeļi ir ieplānojuši nākamo ekspedīciju – šoreiz iepazīt Gruziju. Par šo motociklu ceļojumu arī tiks uzņemta filma, veidojot dokumentālo stāstu ciklu par ceļošanu ar motocikliem kādreizējās Padomju Savienības teritorijā.

Baizeļi ir dalībnieki ceļotāju kustībā ''On The Way of Freedom'', kuras zināmākais piedzīvojums ir 2006. gada ekspedīcija ar motocikliem no Rīgas uz Melburnu. Arī šis notikums ir dokumentēts filmā ''Ceļā uz brīvību'', kas vairākkārt izrādīta Latvijas televīzijas kanālos un izdota DVD formātā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15416312sec.