Lielā Talka sākusies visā Latvijā

Šodien 9:00 visā Latvijā oficiāli sākās Lielā Talka – diena, kad cilvēki dodas talkā Latvijai ceļā uz tīrākās valsts titulu. Līdz pat 15:00 oficiāli un arī ilgāk neoficiāli, visā valstī cilvēki ir pulcējušies talkošanas vietās, kurās plānota gan atkritumu vākšana, gan dažādas vides labiekārtošanas aktivitātes.

Tie, kas talkot izlēmuši vien šodien, savu talkošanas vietu var izvēlēties un atrast mājas lapā www.talkas.lv sadaļā „Kartes", kur apskatāmas aptuveni 1600 oficiāli reģistrētās talku vietas, ko organizē aktīvākās pašvaldības, izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumi, kā arī brīvprātīgie entuziasti. Šīm vietām var pievienoties ikviens gribētājs – galvenais ir piefiksēt mājas lapā norādīto talkošanas vietas  atbildīgās personas telefona numuru, lai nepieciešamības gadījumā varētu ar viņu sazināties.

Lielās Talkas atkritumu maisi šogad ir zilā krāsā un talcinieki tos bezmaksas var saņemt tikai un vienīgi 25.aprīlī ikvienā www.talkas.lv reģistrētajā talkas norises vietā visā Latvijā. Atkritumu vākšana kā ikgadu notiek tikai oficiālajos maisos un nekur citur tos nav iespējams iegādāties. Savukārt par atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Savus piepildītos maisus jāatstāj tikai reģistrētajās talkas vietās un par to nepieciešams informēt talkas atbildīgo. Neskaidrību gadījumā zvani savas pašvaldības talkas koordinatoram.

Visas dienas garumā par Lielās Talkas aktivitātēm ziņos Latvijas radio 2, portāls TVNET.LV un raidījuma LNT Brokastis speciālizlaidumi un televīzija TV24. Talkas norisi atspoguļos arī informatīvie atbalstītāji TV3, Pirmais Baltijas kanāls, 1188, Radio Skonto un nacionālā ziņu aģentūra LETA.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38186288sec.