Mārtiņsalas peldvietā Kuldīgā sesto gadu plīvos Zilais karogs

Mārtiņsalas peldvietā Kuldīgā pie Ventas jau sesto gadu plīvos Zilais karogs, tā apliecinot peldvietas izcilo ūdens kvalitāti, sakārtotību un atbilstību Zilā karoga starptautiskajai ekosertifikācijai – tā lēmusi Zilā karoga kustības starptautiskā žūrija. Paredzams, ka Zilo karogu Mārtiņsalas peldvietā pacels 2015. gada 29. maijā.

Turklāt Mārtiņsalas peldvieta ir vienīgā peldvieta pie upes, kas saņēmusi Zilo karogu. Peldvieta pie Ventas ik gadu iegūst aizvien lielāku cieņu un popularitāti atpūtnieku vidū.

Zilais karogs peldvietā apliecina izcilo ūdens kvalitāti un sakārtotību. Peldvietas teritorijā atrodas informatīvais stends, norādes un ģērbtuves, pludmales volejbola laukums, bērni var atpūsties rotaļu laukumā vai izšūpoties lielajās šūpolēs.

Viens no nosacījumiem, lai iegūtu Zilo karogu, ir aktivitātes, kas saistītas ar vides un dabas aizsardzību un reizē kalpo kā izziņas materiāls ne tikai iedzīvotājiem, bet arī viesiem. Aizvadītajā gadā pludmales sakopšanas talkā interesenti tika iepazīstināti ar Ventas ielejā esošajām aizsargājamām teritorijām. Jūnija sākumā tika organizēta Ventas upes posma aizauguma tīrīšana, jo tas ir valsts nozīmes tūrisma objekts, kas nepietiekamas apsaimniekošanas rezultātā zaudē savas bioloģiskās daudzveidības un ainaviskās kvalitātes. Ūdensaugus izpļāva hektāra platībā. Savukārt pavasarī, palu šova „Lido zivis” laikā, tika veicināta Ventas dzīvo resursu saglabāšana, iesaistot iedzīvotājus un pasākuma apmeklētājus.

Zilais karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū. Zilā karoga kritēriji ir sadalīti četrās grupās – vides izglītība un informācija, ūdens kvalitāte, apsaimniekošana un serviss, drošība. Peldvietām, lai iegūtu Zilā karoga balvu, ir jāatbilst divdesmit deviņiem kritērijiem.

Kopumā šogad Latvijā Zilais karogs piešķirts 16 peldvietām un 3 jahtu ostām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27970791sec.