Jaunnedēļ muzeju draugus atkal gaidīs «Muzeju nakts»

2015. gada 16. maijā, svinot Raiņa un Aspazijas 150. jubileju, notiks starptautiskā akcija "Muzeju nakts". Šogad Latvijas muzeji uzņēmušies misiju – lasīt, pārlasīt un atrast Raiņa un Aspazijas darbos vistuvākos, visiedvesmojošākos un aktuālākos motīvus, lai popularizētu muzejiem nodoto kultūras mantojumu un uzrunātu "Muzeju nakts" apmeklētājus. Akcijas organizētāji piedāvā ikvienam interesentam iepazīt "Muzeju nakts" pasākumu programmu - muzeji aicinās gan klejot pa dzejnieku biogrāfiju dramatiskajiem līkločiem, gan meklēt viņu daiļrades atspulgus apkārtējās dzīves realitātes.

Kā zināms, vērienīgā Eiropas akcija Latvijā notiks jau vienpadsmito reizi, aicinot apmeklētājus iegriezties lielos un mazos muzejos it visur Latvijā. Kā katru gadu "Muzeju nakti" kuplinās arī citu ar kultūras mantojumu saistītu institūciju sagatavotās programmas. Šogad akcijā plāno piedalīties 136 muzeji un 34 cita profila institūcijas visā Latvijā.

Akcija Eiropas "Muzeju nakts" notiek ik gadu kādā no maija sestdienām vienlaicīgi daudzās Eiropas valstīs. Akcijas iniciators un koordinators ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Informācija par akciju Eiropas valstīs ir atrodama vietnē www.nuitdesmusees.culture.fr . Pasākums tradicionāli norit no sestdienas vakara pulksten 19 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.

Lai sagatavotos "Muzeju nakts" apmeklējumam, ir apkopota akcijas pasākumu programma, kas ir pieejama interneta portālos www.muzeju-nakts.lv un www.1188.lv. Akcijas organizētāji iesaka savlaicīgi iepazīties ar plašo piedāvājumu un izplānot katram savu "Muzeju nakts" maršrutu.

Kultūras ministrija 13.maijā pulksten 13 aicina mediju pārstāvjus uz "Muzeju naktij" veltīto preses konferenci Jāņa Akuratera muzejā, Rīgā, O.Vācieša ielā 6a. Tajā KM pārstāvji, J.Akuratera muzeja un Memoriālo muzeju apvienības speciālisti iepazīstinās ar šā gada piedāvājumu muzeju apmeklētājiem. Tostarp informēs par iniciatīvu "Rainis un Aspazija klauvē"- interesenti tiek aicināti apmeklēt Latvijas rakstnieku muzejus, krāt atzīmes akcijas dalībnieka kartītē un saņemt vērtīgas balvas. "Rainis un Aspazija klauvē" pasākums norisināsies no 15. maija līdz 2015. gada 15. augustam, bet laimētāji tiks izlozēti Raiņa dzimšanas dienā.

Akciju "Muzeju nakts" Latvijā organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) Latvijas Nacionālo komiteju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51911497sec.