Grobiņā notiks vikingu festivāls "Seeburg 2015"

Festivāls notiek Grobiņas pilsētas svētku laikā, 2015.gada 30. un 31.maijā. 320. dzimšanas dienas svinības iesāksies jau piektdienas vakarā ar tradicionālo svētku gājienu, "GODA un GADA Grobiņnieku" godināšanu pilskalna estrādē un grupas "Pērkons" koncertu piektdienas vakarā. Pēc koncerta aktīvākie aicināti uz nakts orientēšanās sacensībām.

Sestdiena ir festivāla "Seeburg 2015" galvenā diena. Šajā dienā aicinām uz vikingu apmetni Skābaržkalnā un folkgrupas "Dārdi" priekšnesumiem, uz Tautisko deju koncertu "Līdz varavīksnei tikt", amatnieku ielā uz ielu muzikantu un sadraudzības pašvaldību priekšnesumiem. Neiztikt arī bez karaokes čempionāta Grobiņas kārtas "Dziesmu kari 2015" pilskalna estrādē. Un spēka un izsturības sacensības "Vikingu Kauss 2015" Vakarpusē būs grupas EOLIKA koncerts, bet, debesīm satumstot, vērosim uguns gaismas un mūzikas mistēriju šovu "Dzērves stāsts par Grobiņu". Pēc vikingu kaujām un gaismas šova pilskalna estrādē balle kopā ar grupu CREDO un DJ Lejasmeijeru.

Svētdien sporta stadionā kopīgi gatavosim tradicionālo zupu "Diena pēc...", vērosim suņu izstādi un mīluļu paraugdemonstrējumus.

Par festivālu SEEBURG:

Grobiņa ir senākā rakstos minētā apdzīvotā vieta Latvijas teritorijā - kā Zēburga (Seeburg), kas pieminēta jau 854. gada notikumu aprakstā Rimberta hronikā. Ap 650.-800. gadu tagadējās Grobiņas vietā atradās liela skandināvu apmetne. Šo vēstures faktu rezultātā dzimis festivāls "Seeburg".

Ar katru gadu uz festivālu ierodas arvien vairāk vēstures rekonstrukcijas klubi. Šogad savu dalību šai vēstures festivālā pieteikuši interesenti un klubi no ASV, Anglijas, Krievijas, Holandes, Dānijas, Polijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas un, protams, arī no Latvijas. Festivāla viesu vidū būs sadraudzības partneri no Vācijas un Norvēģijas.

Pasākuma laikā notiek seno kaujas mākslu paraugdemonstrējumi, darbojas amatnieku un tirgotāju apmetne. Apmeklētājiem tiek demonstrēti vikingu perioda ieroči, apbruņojums un stāstīts par cīņu tradīcijām. Visas dienas laikā gan lieliem, gan maziem tiks piedāvāta daudzveidīga atpūtas un izklaides programma – vairākās pilsētas teritorijās norisināsies dažādas kultūras un sporta aktivitātes. Grobiņas ūdenskrātuvē apmeklētājus vizinās vikingu laivas. Tradicionāli festivāls sestdienas vakarā, pirms gaismas un uguņošanas šova, noslēgsies ar senas kaujas imitāciju, kurā piedalīsies visi vikingu festivāla dalībnieki.

Programma vikingu festivālam "Seeburg 2015" Skābarzu kalnu apmetne, Ālandes upē.

10:00 – Skābaržkalnā darbību uzsāk 7.- 12.g.s. laika baltu-skandināvu apmetne un senais tirgus. Visas dienas garumā notiek amatu demonstrējumi, tajā skaitā bronzas liešana un dzijas krāsošana koka traukā. Apmeklētājiem demonstrē tā laika dzīvesveidu, ieročus, bruņojumu un tērpus.

11:00 - Senās apmetnes atklāšana un skatītāju iepazīstināšana ar dalībniekiem. Iejusties senlaikos palīdzēs vairāki desmiti vēstures rekonstrukcijas klubu no Latvijas un ārzemēm. Sāk kursēt vēsturiskie kuģi un laivas.

11:30 - Baltu, somugru un skandināvu tērpu demonstrācija ar komentāriem

12:00 - Informācijas teltī - stāstījumi par baltu, somugru un skandināvu tērpiem (sīkāka programma atsevišķi).

14:00 – Dzirnavu dīķī vikingu - kuršu kuģu sadursme un cīņa uz ūdens

14:15 - Karavīru komandu cīņu turnīrs "3:3"

14:30 - Uz pussalas lokšaušanas turnīrs ar vēsturiskajiem lokiem.

15:30 - "Bugurts" –turnīrs, kurā divas karavīru grupas ar ieročiem cīnās viena pret otru.

17:30 – Baltu - skandināvu apmetne tiek slēgta apmeklētājiem.

19:30 – Dzirnavu dīķī un uz pussalas - kuršu sirojums Dānijā- kaujas imitācija.

Festivālu rīko Grobiņas novada dome sadarbībā ar vēstures rekonstrukcijas klubu "Senzeme" un ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48454499sec.