Līgatne svin 200 gadu jubileju

Kā jau allaž, maija nogalē Līgatne svin svētkus. 2015. gada 23. maijā Līgatne aicina līgatniešus un novada viesus apmeklēt Līgatnes novada svētkus, kad ieskandinās papīrfabrikas 200. jubilejas gadu, sveiks Skolēnu Dziesmu un deju svētku dalībniekus, varēs satikt mūziķi un mākslinieku - Igo Fominu un būs iespēja izlocīt kājas "Bellacord" spēlētās balles ritmos.

Šogad svētki sāksies īsti sportiskā garā ar Līgatnes Sporta centra organizēto Līgatnes skrējienu. Plkst. 10.00 startēs bērni, bet plkst. 11.00 doties distancē varēs pieaugušie.

No plkst. 12.00 darbosies amatnieku darbnīcas, tirdziņš un piepūšamās atrakcijas, bet estrādē viesus tiks gaidīti uz koncertu, kur uzstāsies paši mazākie līgatnieši, Līgatnes novada vidusskolas audzēkņi, kas šogad gatavojas dalībai Skolēnu Dziesmu un deju svētkos, Līgatnes dāmu līnijdeju kolektīvs "Možums" un modes studija "Flora Pluss".

Šis gads Līgatnei ir īpašs, jo tieši pirms 200 gadiem- 1815. gadā ir dibināta Līgatnes papīrfabrika. Par spīti tam, ka fabrika kopš pērnā gada ir apklususi, mēs apzināmies, ka Līgatnes pilsēta un viss novads ir nesaraujami saistīts ar šiem 200 gadiem. 8. augustā fabrikas jubileju atzīmēsim Latvijas Papīra svētkos, bet jau 23. maijā gaidāms priecīgs notikums, jo durvis pirmo reizi vērs topošais Līgatnes Papīra muzejs. Svētku dalībniekiem būs iespēja savām rokām izliet papīra lapu un piedalīties pirmās Līgatnes Papīra muzeja ekspozīcijas veidošanā.

Plkst. 19.00 aicinām amatiermākslas kolektīvus, domubiedru grupas, uzņēmumus, jaunās māmiņas un visus svētku viesus pulcēties svētku gājienam pie papīrfabrikas vārtiem, bet plkst. 20.00 svētku koncertā "Līgatne laiku lokos" kopā ar novada amatiermākslas kolektīviem atcerēsimies, kā mums Līgatnes 200 gados ir gājis un apdomāsim, kādai Līgatnei būt nākotnē. Koncerta īpašais viesis - Igo Fomins. Igo pazīstam kā lielisku mūziķi, bet svētku viesiem būs iespēja arī iepazīt mākslinieku - Igo, apmeklējot izstādi kultūras namā.

Pēc koncerta un svētku uguņošanas visi tiek aicināti izlocīt kājas balles ritmos. Par mūziku gādās grupa "Bellacord".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.647434sec.