Sietiņiezī atjauno tūrisma infrastruktūru. Objekts uz laiku slēgts

2015. gadā daudzviet Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, tai skaitā Gaujas nacionālajā parkā, ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu tiek uzlabota dabas tūrisma infrastruktūra. Darbi sākušies arī teritorijā, kas ieskauj Latvijā lielāko baltā smilšakmens atsegumu – Sietiņiezi, kas atrodas Kocēnu novadā.

Tur tiks labiekārtotas takas 565 metru garumā, tai skaitā veikta takas seguma uzlabošana 306 metru garumā, lai padarītu unikālo dabas objektu drošāk un ērtāk pieejamu un pasargātu to no iespējamās nelabvēlīgas apmeklētāju ietekmes. Šo darbu laikā pieeja Sietiņiezim slēgta.

Projekta ietvaros tiks labiekārtota arī atpūtas zona ar jaunu galdu un soliem, izbūvēta jauna nojume un tualete, taps jauna laivu novilkšanas vieta, laipa un kāpnes uz to.

Būvniecības darbi jāpaveic līdz šā gada 30.novembrim. Tos iepirkuma rezultātā uzticēts veikt SIA “Vidzemes energoceltnieks”.

Dabas aizsardzības pārvalde atvainojas par neērtībām. Vienlaikus Dabas aizsardzības pārvalde aicina būt saudzīgiem pret unikālo dabas objektu un ievērot ierobežojumus tā apskatei. Apmeklētāji tiks gaidīti pēc infrastruktūras atjaunošanas pabeigšanas.

Infrastruktūras atjaunošanas darbi tiek veikti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta “Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās. II kārta” ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50165796sec.