Norisināsies 14. Introvertās mākslas festivāls AD LUCEM

Dažādo vasaras festivālu vidū ar savu īpašo noskaņu klausītājus jau četrpadsmito gadu uzrunās Introvertās mākslas festivāls AD LUCEM. No 2015. gada 21. līdz 29. jūlijam koncertos Rīgā, Siguldā un Ventspilī uzstāsies tādi izcili mākslinieki kā Aleksejs Arhipovskis, Latvijas Radio koris, skandināvu mūzikas ansamblis "Groupa", Timo Vēnenens, Laima Jansone, Sauļus Petreikis un citi. Izstādēs, koncertos, radošajās darbnīcās un meistarklases viņi aicinās cilvēkus uz mirkli apstāties un piedzīvot cilvēka garīguma meklējumus mākslā un mūzikā.

Festivāla AD LUCEM atklāšanas koncertā 21. jūlijā Rīgas kongresu namā uzstāsies mūsdienu izcilākais balalaikas virtuozs Aleksejs Arhipovskis, kuru kritiķi viņa meistarības dēļ nodēvējuši par "balalaikas Paganīni". To, ko Arhipovskis spēj paveikt uz trīs stīgām, ir neiespējami aprakstīt un vēl grūtāk – iedomāties. Visi Alekseja Arhipovska koncerti izraisa nemainīgu sajūsmu: "Alekseja Arhipovska rokās balalaika skan pārmaiņus kā arfa, klavesīns, bandžo un visbeidzot - kā visu laiku un tautu stīgu instrumenti vienlaikus," mūziķis novērtēts medijos.

Savukārt mūsu balsu virtuozi – Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā 22. jūlijā Rīgas Jēzus baznīcā izpildīs Johana Sebastiāna Baha mūziku un speciāli Latvijas Radio korim radītus katalāņu komponista Bernata Vivankosa skaņdarbus.

Koncertā "Ziemeļu mūzikas meistari" 24. jūlijā Spīķeru koncertzālē, Rīgā skanēs skandināvu mūsdienu tautas mūzika ansambļa "Groupa" izpildījumā. Viņu spēles smalkais vijums, virtuozitāte un improvizācijas gars ir kvalitātes, kas vienmēr savaldzina klausītājus, un pavisam īpašs un neparasts ir perkusionista Terjes Isungseta pašdarināto sitaminstrumentu klāsts un spēles veids. Zinātāji saka, ka "grupa ir sava svara vērta zeltā".

No 25. jūlija par festivāla mājvietu kļūs Sigulda, kur 25. un 26. jūlijā norisināsies festivāla radošās nometnes pasākumi, meistarklases un koncerti. 26. jūlijā koncertzālē "Baltais flīģelis" uz koncertu "Somu laikmetīgā mūzika un deja" aicinās Latvijas klausītājiem pazīstamie mākslinieki no Somijas – Timo Vēnenens un Peivi Jervinena. Dueta "Duo Mitrej" programmas uzmanības centrā ir dejas performance apvienojumā ar mūzikas izpildījumu, horeogrāfa un mūziķa iekšējās pasaules meklējumi. Savukārt tās pašas svētdienas rītā Siguldas Jaunās pils dārzā ansamblis "Vecpilsētas dziedātāji" sniegs bezmaksas koncertu, atskaņojot vokāli instrumentālu programmu "Saules dziesmas".

Festivāla noslēguma koncerts "Baltu un persiešu etno mūzika" šogad izskanēs divas reizes – 28. jūlijā Ventspils teātra namā "Jūras vārti" un 29. jūlijā Siguldā, koncertzālē "Baltais flīģelis". Tajā piedalīsies dažādu valstu mākslinieki, kurus vieno mīlestība uz harmoniju, dvēseles gaismu un uz ideju, kas spēj vienotā izjūtā savienot dažādu tautu un reliģisko piederību cilvēkus. Gadsimtiem seno baltu un sūfiju mūziku atskaņos Sauļus Petreikis (Lietuva), Laima Jansone (Latvija), Hamidreza Rahbaralams (Irāna), Mārtiņš Miļevskis (Latvija) un instrumentālā grupa. Savukārt uzvedumu papildinās izcilais turku dejotājs un horeogrāfs Alpers Akčajs un irāniešu kaligrāfijas mākslas vizualizācijas.

Introvertās mākslas festivāls AD LUCEM ir mākslas radīta telpa, kas sniedz patvērumu no ikdienas steigas un stresa – miera un harmonijas oāze, kurā var ieklausīties skaņās, klusumā un sevī, sastapt ceļabiedrus un gūt iedvesmu. Kopš 2002. gada sadarbībā ar izciliem māksliniekiem festivāls AD LUCEM ik gadu piedāvā augstvērtīgus koncertus, kuru raksturīgā iezīme ir īpašais introvertās mākslas fenomens. Tas aicina ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei, meklēt būtisko un atklāt sevī dabiski mītošo garīgumu.

Plašāka informācija Introvertās mākslas festivāla interneta mājas lapā www.adlucem.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44220686sec.