Latgales Kultūrvēstures muzejs aicina uz tematisko izstādi «Latgales Kultūras centra izdevniecībai – 25»

No 2015. gada 1.līdz 30.jūnijam Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) skatāma tematiska izstāde "Latgales Kultūras centra izdevniecībai – 25", kurā atspoguļota LKC izdevniecības darbība 25 darbības gadu laikā un skatāmi vairāki simti izdoto grāmatu.

Latgales Kultūras centra (LKC) izdevniecība dibināta 1990.gada 1.jūnijā pēc visas Latgales rajonu un pilsētu latgaliešu biedrību prasības – atjaunot grāmatu izdošanu latgaliešu rakstu valodā.

Līdz šim laikam izdots gandrīz 500 dažāda satura izdevumu – grāmatas, brošūras, bukleti, tajā skaitā, 2 regulāri izdevumi: kultūrvēsturiska un literāra gadagrāmata "Tāvu Zemes kalendars" (25 gadagājumi) un literatūras almanahs "Olūts" (12 laidieni).

Izdevniecība publicē darbus par Latgali gan latgaliešu rakstu, gan latviešu literārajā valodā, izdotas grāmatas arī krievu un angļu valodā.

25 darba gadu laikā izdevniecības funkcijas ir precizējušās un nostabilizējušās: darbs ar autoriem, sacerējumu izraudzīšana publicēšanai, izdevējdarbības projektu gatavošana, literārā un mākslinieciski tehniskā rediģēšana, sagatavoto darbu nodošana tipogrāfijai un pastāvīga uzraudzība tipogrāfijas tehnoloģiskajam procesam līdz gatavai grāmatai.

Izdevniecības darbs vienmēr ir bijis ļoti saspringts, ar maziem, biežāk nepietiekamiem līdzekļiem.

No LKC izdevniecības dibināšanas līdz šodienai tās vadītājs ir Jānis Elksnis. Izdevēja nesavtīgā darba veikums novērtēts ar vairākiem apbalvojumiem: Triju Zvaigžņu ordeni (1994), Rēzeknes Goda pilsoņa nosaukumu (2004), balvu "Latvijas lepnums 2013" nominācijā "Novadnieks".

Šajos darba gados izdevniecība ir konsekventi darījusi savu darbu ar lielu patriotismu, tādēļ šodien to var saukt par īsti nacionālu Latvijas un Latgales apgādu, kas ieguvis autoru un lasītāju cieņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42662191sec.