Latvijas Dabas muzejā būs skatāma izstāde «Peonijas Latvijā»

Lai Latvijas Dabas muzeja apmeklētājiem apskatei piedāvātu pēc iespējas plašāku ziedošu peoniju klāstu, izstādes "Peonijas Latvijā" norises laiks tika mainīts, un krāšņos ziedus aicinām baudīt no pirmdienas, 2015. gada 15. jūnija, līdz ceturtdienai 18. jūnijam.

Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību muzejā atgriežas peonijas. Lai arī piemājas dārzos un apstādījumos peonijas ir populārs krāšņumaugs ar patīkamu un tik pazīstamu smaržu, puķkopībā tās savu popularitāti sākušas gūt salīdzinoši nesen. "... ja atrodas puķkopji, kuri kādai puķu kultūrai velta visus spēkus – izveido un iesaka jaunas šķirnes, izpēta un iesaka labākos audzēšanas paņēmienus, izvērš plašu propagandu medijos -, arī citi to iemīļo. Tā tika iemīļotas gladiolas, tulpes, īrisi, lilijas, narcises un dālijas. Taču peonijas joprojām bija pabērna lomā – 20.gs. beigās neviens Latvijas puķkopis tās nebija atzinis par savu galveno un skaistāko puķu kultūru," tā par peonijām savā grāmatā saka Aldonis Vēriņš.

Tikai 20. gs beigās aizsākās un šobrīd turpinās vecmāmiņu un vecvecmāmiņu puķu atmoda Latvijā, un peoniju audzētāju kolekcijās nu jau ir vairāk nekā 1000 dažādu šķirņu, notiek aktīvs šo krāšņo ziedu selekcijas darbs.

Izstādē "Peonijas Latvijā" būs iespēja apbrīnot un novērtēt ziedus no dažādiem novadiem. Dabas muzejā savas peonijas izrādīs: Dzintra Jurevica no Tukuma, Dagnija Voika no Kuldīgas novada, Andris Berkins no Kroņauces, Bērziņu ģimene no Popes, Aldonis Vēriņš, Nacionālais botāniskais dārzs un grupa kolekcionāru no Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības.

Izstādes laikā selekcionāri un kolekcionāri sniegs atbildes uz apmeklētāju jautājumiem par peoniju šķirnēm, audzēšanu, selekciju un piemērotāko šķirņu izvēli savam dārzam.

Izstādes darba laiki ir pagarināti, katru dienu (izņemot ceturtdienu) ziedus varēs apskatīt līdz 19.00, īpaši domājot par apmeklētājiem, kuri pa dienu ir aizņemti.

Izstādes atklāšana notiks pirmdien, 15. jūnijā, plkst. 12:00

Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:

P. – 12.00 – 19.00

O., T., - no 10.00 līdz 19.00

C. – no 10.00 līdz 15.00

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46960616sec.