VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku Novadu diena Tukumā un apkārtnē

Pēc godam nosvinētiem Saulgriežiem jāpošas nākamajiem svētkiem. Jau no 25.jūnija Rīgā un citviet Latvijā norisinās VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētki. Svētku tradīcija tika iedibināta 1995.gadā ar mērķi pulcēt kopā Baltijas un Ziemeļvalstu amatierkorus, aktualizējot un izkopjot dziesmu un deju svētku tradīcijai raksturīgo kopdziedāšanu, kā arī sekmēt savstarpēju Eiropas kultūras apmaiņu. Svētku idejas autors ir izcilais diriģents Imants Kokars. Šogad svētku tradīcijai aprit 20 gadi. Šo gadu laikā svētki sarīkoti visās svētku tradīcijā iesaistītajās dalībvalstīs. Jubilejas gadā tos kārtējo reizi jārīko Latvijai. Vairāk informācijas par svētku norisi www.nordicbalticchoir.lv/.

Šo svētku ietvaros sestdien, 2015. gada 27.jūnijā Novadu dienā, arī Tukumu un apkārtni pieskandēs vairāki koncerti visas dienas garumā. Svētku kulminācija paredzēta vakara koncertā Durbes estrādē, kurā piedalīsies gan viesu, gan vietējie kori un deju kolektīvi.

Pulksten 12.30 viesu kori no Somijas un Zviedrijas kopā ar Irlavas sieviešu kori sniegs koncertu Sātu baznīcā. Adrese: Sāti, Irlavas pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas: www.satubaznica.weebly.com.

Pulksten 14.00 Somijas un Lietuvas viesu koru, un kora „Kandava” tikšanās koncerts notiks Kandavas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Adrese: Baznīcas iela 5, Kandava, Kandavas novads.

Tāpat pulksten 14.00 koncertu Jaunpils pils pagalmā sniegs viesu kori no Igaunijas. Adrese: Jaunpils pils, Jaunpils, Jaunpils novads.

Savukārt Pūres kultūras namā pulksten 14.30 uzstāsies Lietuvas koris, kā arī Igaunijas un Kopenhāgenas latviešu kori. Adrese: Pūre, Pūres pagasts, Tukuma novads.

Tukumā, evaņģēliski luteriskajā baznīcā pulksten 15.00 būs iespēja noklausīties Dāņu kora Aarhus Chamberchoir koncertu. Adrese: Brīvības laukums 1, Tukums.

Vakara noslēgumā pulksten 21.00 visi laipni gaidīti VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku ieskaņas koncertā Durbes estrādē, kurā noteikti varēsiet sajust Lielo Svētku gaisotni. Koncertā piedalīsies 18 ārvalstu kori no Dānijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Igaunijas un Lietuvas, vairāki viesu kori no citām Latvijas pilsētām, kā arī Tukuma un apkārtnes novadu kori, kopumā ap 900 koristiem. Pasākumu kuplinās arī deju kolektīvi, kopskaitā ap 500 dejotājiem. Koncerta režisore Ginta Traine, virsdiriģents Romāns Vanags, deju kolektīvu virsvadītāja Zanda Mūrniece. Pēc koncerta balle kopā ar Kristapa Krievkalna grupu. Adrese: Durbes estrāde, M.Parka iela, Tukums. Vairāk informācijas: www.tpkn.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.53288984sec.