Aizraujošie aviācijas svētki Madonas novada Degumniekos

2015. gada 4.jūlijā Madonas novada Degumniekos norisināsies gadskārtējie Aviācijas svētki, kuri solās būt ļoti interesanti, apmeklētājiem piedāvājot aizraujošu pasākumu programmu.

No plkst. 10 līdz plkst.12 norisināsies lidmašīnu apskate uz skrejceļa un lidmodeļu demonstrēšana.

Šajā pašā laikā plānots Ošupes pagasta Gaisa spēku aviācijas bāzes Aviācijas eskadriļas helikoptera Mi-17 un tā aprīkojumu izrādīšana un pēc tam – paraugdemonstrējumi.

Plkst.13 sāksies 30 PITTS MONSTER aerobātikas paraugdemonstrējumi.

No plkst.13.30 līdz plkst.14 norisināsies grupas lidojums, bet plkst.14 sāksies panorāmas lidojumi, kuros varēs piedalīties tie apmeklētāji, kas vēlēsies paskatīties, kā Degumnieki un tuvējā apkārtne izskatās no augšas.

No plkst.17 līdz plkst.19 programmā paredzēta Degumnieku kausa izcīņa paramotoru veiklības sacensībās.

Aviācijas svētku programmā ierādīta vieta arī dažādiem izklaides un kultūras pasākumiem: no plkst.12 iesaistīties "Pārsteigumu karuseļa" piedāvātajā programmā aicināti svētku jaunākie apmeklētāji; plkst.13.30 un plkst.17 savus priekšnesumus piedāvās Bērnu un jauniešu centra jaunie mūziķi, bet no plkst.15 svētku teritorijā koncertēs leģendārā latviešu grupa "Jumprava".

Vakaru noslēgs jautra zaļumballe, kurā muzicēs grupas "Ceļojums", "Ceļavējš" un "Velves".

Pasākumu vadīs un par muzikālo noformējumu gādās "Latvijas Radio 2" ētera balss DJ Aivis.

Atgādināsim, ka Degumnieku Aviācijas festivāla aizsākumi meklējami 2011.gadā – toreiz tas tika organizēts kā privāts aviācijas pasākums, taču divu lidmašīnu lidināšanas un nakšņošana Degumnieku lidlaukā piesaistīja lielu vietējo iedzīvotāju un Ošupes pagasta amatpersonu interesi, tāpēc jau 2012.gadā tika organizēts pirmais publiskais Degumnieku lidlauka aviācijas pasākums, kas tika ļoti kupli apmeklēts, tādēļ šis pasākums jau kļuvis par labu tradīciju.

Ošupes pagasta pārvaldes vadītājs Aigars Šķēls pauž: "Četros gados Aviācijas svētki Degumniekos no divu motoplanieru parauglidojumiem ir izauguši par nozīmīgu pasākumu Vidzemes un Latgales reģionā. Lidojumus veiks vairāk nekā desmit lidaparāti, bet "saldais ēdiens", protams, būs aerobātikas lidojumi. Svētku mērķis ir popularizēt mazo aviāciju, Degumnieku lidlauku, Lubāna mitrāju, tādējādi radot bāzi lidlauka infrastruktūras attīstībai un tūrisma, tostarp aviotūrisma, veicināšanai reģionā."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65369987sec.