Kāzu sezona pilīs un muižās - cik pieejamas tās šajā laikā ir citiem apmeklētājiem?

Vasara ir laiks, kad daudz pāri ļaujas, iespējams, nozīmīgākajam brīdim savās dzīvēs un mij gredzenus, apstiprinot savu savienību ar laulības saitēm. Par vienu no romantiskākajām vietām, kur teikt savam mīļotajam cilvēkam "jā" vārdu, var uzskatīt pilis un muižas, kurām vasara ir īpaši aktīvs periods. Tiesa, ja muižā vai pilī norit kāzas, tas šķietami liedz pārējiem potenciālajiem apmeklētājiem atsacīties no šo vietu apskates vai laiku pavadīšanas tajā. Travelnews.lv sazinājās ar muižu un piļu pārstāvjiem, lai noskaidrotu, cik noslogotas tās ir šobrīd, un vai iespējams tās apmeklēt, ja tajā pašā laikā kādam pārim tur ieplānotas kāzas?


Aptuveni 70 km no Rīgas atrodas klasicisma stilā celtā Mežotnes pils. Tās pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja Ilze Djačuka stāsta, ka jūnijā pilī nav bijis aktīvākais precēšanās laiks, taču pilnīgi cita aina paveras turpmāko trīs mēnešu laikā. "Jūlijā, augustā un arī septembrī gandrīz visas nedēļas nogales ir aizņemtas, precēties gribošie piesakās arī uz darba dienām," stāsta I.Djačuka. Viņa atzīst, ka problēma, kad kāzu dēļ ir problēmas ar citu viesu uzņemšanu, pastāv visur, taču tā cītīgi tiek risināta. Proti, kāzu laikā ciemos ieradušos viesus neraida prom, bet cenšas atrast situācijai kādu risinājumu. "Ja kāzu svinības notiek restorānā, ciemiņus aicinām doties uz krodziņu vai otrādi. Cenšamies nevienu neraidīt prom, bet, teiksim, ja nav iespēju, piedāvājam pilsētas karti, ar kuru var doties paēst tikpat līdzvērtīgi un kvalitatīvi, kā, piemēram, mūsu restorānā," skaidro pils mārketinga nodaļas vadītāja.

Viņa piekrīt, ka vislabāk būtu, ja pirms došanās ceļā cilvēks piezvanītu uz pili un noskaidrotu, vai ir iespēja uz turieni aizbraukt: "Nevienu nedzīsim prom, bet var būt brīži, kad ilgāk būs jāgaida, lai varētu paēst restorānā. Tad, piemēram, varam piedāvāt apskatīt pils otro stāvu," skaidro I.Djačuka, parādot, ka iespējamas dažādas alternatīvas un ciemiņi tiek gaidīti vienmēr.


Gleznainajos Ventas krastos atrodas tikpat ainaviski skaistā Skrundas muiža. Kā norāda muižas ģenerālmenedžeris Edgars Vizulis, praktiski katrā vasaras sestdienā ir ieplānotas kādas kāzas, esot aizņemtas arī dažas piektdienas un pat darba dienas. Tā kā šobrīd ir aktīvākais kāzu laiks un muižā arvien valda rosība, E.Vizulis aicina pirms braukšanas ciemos visu ērtības labad tomēr veikt rezervāciju: "Gluži kā Rīgas restorānos, arī piļu un muižu apmeklēšanas gadījumā būtu tikai normāli veikt rezervāciju".

Tā kā muiža ir pietiekami liela, bieži vien vienā laikā tiek apvienoti vairāki pasākumi, lai būtu atvērti pēc iespējas vairāk klientiem. Tomēr, ja jaunu klientu nevar uzņemt, jo muiža jau ir pilna, viņam tiek iedota kontaktinformācija, lai nākošajā reizē, kad radīsies vēlme doties ciemos, vispirms varētu sazināties ar muižas pārstāvjiem un noskaidrot, vai to ir iespējams darīt.


Kāzām kā radīta ir arī gaišā, plašā Igates pils. Kā norāda pils vadītāja Guna Preimane, ar pasākumiem aizņemtas jau ļoti daudzas nākošās nedēļas nogales, taču darba dienas vēl salīdzinoši esot brīvas. Pils vadītāja stāsta, ka ir ņemta vērā iepriekšējo gadu pieredze, tādēļ visas vasaras garumā pilī atrodas vieta gan kāziniekiem, gan tiem, kuri izdomā tur ierasties vienkārši tāpat. "Esam sapratuši, ka tad, ja trīs reizes kādam atsaki, ceturto reizi ciemos neviens vairs nebrauks. Mēs gribējām novērst šādu situāciju un būt atvērti pret visiem, kuri grib pie mums ierasties," skaidro G.Preimane.

Lai visi būtu apmierināti, ir izveidots īpašs brīvdienu namiņš – kāzinieki dzīvo pilī, taču citi ciemiņi, piemēram, ģimenes ar bērniem vai garām braucošie riteņbraucēji var atpūsties kādā no četriem brīvdienu namiņiem, kuri izvietoti klusā vietā ezera krastā. "Esam atvērti visu diennakti, un, pat ja cilvēks ierodas vēlu, būs kāds, kas viņu sagaida," priecājas pils vadītāja. Vēl viņa piebilst arī to, ka potenciālo ciemiņu ērtībai var piestāt Dzirnavu krodziņā, kur pieejama gan informācija, gan iespējams tikt pie kāda no četru brīvdienu namiņu atslēgām, lai tajos varētu atpūsties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Grand Palace Hotel
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77446294sec.