Tiks atklāta Jūrkalnes mākslas plenēra un Ivara Miķelsona izstāde

2015. gada 1. jūlijā plkst. 18.00 Jūrkalnes Tautas namā tiks atklāta tēlnieka Ivara Miķelsona izstāde "Āķis lūpā", kā arī nu jau tradicionālais Jūrkalnes mākslas plenērs.

Ivars Miķelsons beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tēlniecības nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļu. Pašlaik strādā par pedagogu Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas formas dizaina programmā. Regulāri piedalās izstādēs, plenēros un citos mākslas projektos. Mākslinieka veidotās skulptūras atrodas privātkolekcijās Latvijā, Francijā, Austrijā, ASV un citur.

Tēlnieks stāsta: "Jūra, vējš, zivis - šo tēmu es spēlēju personālizstādē "Āķis lūpā". Manas skulptūras nerisina nekādas globālas problēmas, nemaisās politikā, nepiņķerējas sarežģītās koncepcijās un nešokē, lai tā piesaistītu uzmanību... Īsi mirkļi no dzīves - manējās, jūsējās - ir tie, kas paliek līdz pašām spēles beigām. Un tos es pārvēršu savās skulptūrās, nedaudz pievienojot ironijas pēcgaršu. Uzspēlējiet šo spēli "Āķis lūpā"!"

Ivars Miķelsons būs arī viens no desmit māksliniekiem, kas piedalīsies Jūrkalnes mākslas plenērā – viņa vadībā Jūrkalnē taps jauna "Suitu tikšanās vieta", kas papildinās jau esošos vides objektus Alsungā un Gudeniekos.

1. jūlijā atklātais mākslas plenērs būs jau sestais. Tas tiek organizēts pēc mūziķa un mākslinieka Igo iniciatīvas. Plenēra mākslinieki pavadīs desmit radošas dienas Jūrkalnē, atspoguļojot vietējo dabu, cilvēkus un Suitu kultūru. Plenēra noslēgumā Jūrkalnes krodziņos tiks organizētas darbu izstādes.

Jūrkalnes mākslas plenēru organizē biedrība "Vēju sēta" sadarbībā ar Jūrkalnes pašvaldību un uzņēmējiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47062397sec.