Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls «Vadātājs» pietur Kuldīgas mākslinieku rezidencē

2015. gada 10. jūlijā festivāla "Vadātājs" pietura būs Kuldīgas mākslinieku rezidence Kuldīgā, Pils ielā 2. Festivāla programma Kuldīgā ietvers mūzikas koncertus, etīžu teātri, laikmetīgās dejas performanci un īsfilmu programmu.

No plkst. 19.00 visi aicināti uz laikmetīgā dejā veidotu velo izrādi "ABI". Horeogrāfes Lilijas Liporas veidotajā iestudējumā piedalīsies triālists Jānis Lācis un dejotāja Eva Vancāne.

"Nerten" ir Latvijā vienīgais etīžu teātris, kura radītāji ir literāts un žurnālists Toms Treibergs un mākslinieks Svens Kuzmins. Kā viens, tā otrs teātrī darbojas kā dramaturgi, režisori un aktieri vienā personā. Desmit gadu laikā «Nerten» no teātra draugu loka kļuvis par plašāk pazīstamu zīmolu gan Rīgā, gan ārpus tās.

Koncertā dzirdēsiet "Marko Spēlē Flautu", bet noslēgumā uzstāsies ansamblis "Manta".

"Marko Spēlē Flautu" mūziķi Rūta Ķerglave (ģitāra, vokāls) un Raitis Neitāls (bass) nāk no Kuldīgas, kur arī aizsākusies muzikālā darbība. Kamēr notiek darbība pie jauna muzikālā materiāla apstrādes, kas drīz nonāks arī pie klausītājiem, daļa grupas sastāva koncertē akustiski, izpildot savas oriģināldziesmas, kā arī pa kādai kaverversijai.

Ansamblis "Manta" 2014. gadā ne tikai saņēmis Zelta Mikrofonu par labāko alternatīvās mūzikas albumu, kā arī Alternative.lv gada balvu, bet arī pavisam nesen vinila plates formātā laidis klajā savu debijas albumu "Manta".

Visa vakara garumā tiks demonstrēta Latvijas jauno režisoru īsfilmu programma (režisori: Jānis Ābele, Alise Zariņa, Liene Linde, Una Rozenbauma, Marta Herca, Jurijs Skorobogatovs, Valērijs Oļehno, Madara Didrihsone, Dāvis Kaņepe), kā arī Latvijas mūzikas video izlase "Videoritmi".

Savukārt viesmīlību nodrošinās Kalnciema kvartāla Vīnu veikals - kafejnīca.

Ceļojošais festivāls "Vadātājs" ir radošo nozaru kopprojekts – izbraukuma pasākums, kurā vienojas dažādi mākslas un kultūras veidi. Katrā norises vietā Vadātājs piedāvās īpaši veidotu programmu, iesaistot arī vietējos māksliniekus un kultūras aktīvistus. Festivāla ideja ir decentralizēt norises Latvijas kultūras kartē, aktualizējot vai atklājot jaunas pasākumu vietas, sadarbības iespējas, kā arī iepazīstinot māksliniekus un publiku.

Iniciatīvas autori ir pieredzējuši kultūras produktu radītāji: Kalnciema kvartāla komanda, mūzikas producenti biedrība "Hi" un ansamblis "Manta" sadarbībā ar virkni Latvijas kultūras un mākslas profesionāļu.

Pirmā festivāla pietura bija 15. maijā Zaķumuižā, tam sekoja viesošanās Mākslas telpā "Mala" Cēsīs 23. maijā. Šogad kopumā paredzēti 5 pasākumi dažādās Latvijas vietās: 10. jūlijs: Kuldīgas mākslinieku rezidence; 26. septembris: "Filcītis" Limbažos;

3. oktobris: Ideju māja Aizputē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74897814sec.