Nedēļas nogalē Burtniekā atgriezīsies buras

Līdz ar Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi Burtnieka ezerā atgriezīsies buras. No 2015. gada 3. līdz 5. jūlijam regates dalībnieki sacentīsies trīs klasēs: vējadēļu - Bic Techno 293OD (one design) un jahtu - Optimist un Laser 4,7.

Burtnieka ezerā startēs labākie Latvijas jaunie burātāji no Rīgas, Liepājas, Rojas, Jūrmalas, Kuivižiem (Salacgrīvas novads). "Burāšana ir aizraujošs sporta veids. Šoreiz tās būs vairāk komandu sacensības, bet faktiski tas ir individuālais sporta veids, kur jāsavalda dabas spēki - vējš, ūdens un laika apstākļi. Ja tos un sevi pārvar, tad ir labi rezultāti. Tie bērni, kas bērnībā ir burājuši, gūst neatsveramu pieredzi turpmākajai dzīvei," stāsta Latvijas Zēģelētāju savienības pārstāvis Normunds Mačukāns. Lai gan pats burājis Burtniekā nav, N. Mačukāns vērtē, ka ezers tai ir ļoti piemērots: "Burāšanu Burtniekā vajadzētu attīstīt. Šeit ir liela akvatorija un ir vieta, kur vējam ieskrieties."

Ne tik senā pagātnē Burtnieka ezerā rosījās burāšanas sporta entuziasti. 1965. gadā Jānis Vītols kopā ar domubiedriem nodibināja buršanas sekciju, sagādāja vairākas jahtas un uzbūvēja jahtkluba ēku. 1965. gadā tika sarīkotas arī pirmās sacensības starp Burtniekiem un Jelgavu. Pēc trīs gadiem jahtklubā darbojās jau 38 dalībnieki un liela burinieku flote, kurā bija pat starptautiskas klases jahtas. Savukārt 1969. gadā tika organizētas vērienīgas sacensības - PSRS jauniešu meistarsacīkstēs burāšanā. Šobrīd Burtnieks vairāk asociējas ar vindsērfingu, jo vēl pirms dažiem gadiem regulāri tika organizēta Burtnieka regate.

Burāšanas sacensības skatītāji var vērot no Burtnieku laivu kanāla. 3. jūlijā plkst. 11:00 notiks regates atklāšana, sacensību sākums 3.-5. jūlijā - plkst. 12:00, bet apbalvošana notiks 5. jūlijā plkst. 16:00. Darbosies arī bufete.

Savukārt makšķerniekiem jāņem vērā, ka no 1. jūlija līdz 5. jūlijam Burtnieku laivu kanāls ir slēgts un laivas kanālā nedrīkst atrasties. Sacensību dienās Burtnieku novada pašvaldība aicina pa ezeru pārvietoties, cienot sportistus un netraucējot sacensību norisi.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes laikā Burtnieku novadā notiks arī golfa un BMX sacensības. Sacensības golfā atpūtas kompleksā "Avoti" norisināsies visu olimpiādes laiku, 3.-5.jūlijā no plkst. 9:00 līdz 14:30. Savukārt sacensības BMX kluba "Tālava" velotrasē notiks piektdien, 3. jūlijā, no plkst. 17:00. Nākamajā dienā tur notiks Latvijas Čempionāta JM, EW, EM/Smscredit.lv BMX čempionāta 5. posms, kura sākums ir plkst. 13:00, bet fināli – plkst. 16:00. Svētdien no plkst. 13:00 "Avotos" norisināsies arī Burtnieku novada kauss BMX.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56431198sec.