Izbaudi vasaru un dodies apskatīt Latvijā skaistākos ceļa posmus

Latvija ir zaļa un ziedoša zeme, par ko visvairāk pārliecināties var tieši vasaras periodā. Mūsu tēvzemē ir gana daudz objektu, kurus apciemot. Taču patiesībā ievērības cienīgi ir ne vien tie, bet arī ceļi, pa kuriem līdz šiem tūrisma objektiem nokļūstam.

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv sazinājās dažādu pilsētu tūrisma informāciju centriem, lai uzzinātu, kuri, viņuprāt, ir vieni no skaistākajiem ceļa posmiem Latvijā un aicinātu dzīvē novērtēt to skaistumu, kuram varbūt, esot ceļā un savās darīšanās, ikdienā tik bieži nepievēršam uzmanību.

Ceļa posms Jaunrauna - Rauna un Veismaņu muižas aleja - Krīvi

Cēsu Tūrisma informācijas centra pārstāve Dita Damberga stāsta, ka domājot par skaistākajiem ceļa posmiem Latvijā, prātā nāk ceļš no Jaunraunas uz Raunu: "Ceļš ved ārā no Jaunraunas lejup pa kalnu caur koku alejai. Braucot atkal kalnā var redzēt sakoptu ēku ar dzirnavām, savukārt, kad jau uzbraukts kalnā, pa kreisi paveras fantastisks skats uz Liepas pusi, kur patiešām tālu pārredzami lauki un meži". Kā zina teikt Cēsu TIC pārstāve, bieži vien šajā ceļa posmā var manīt cilvēkus, kuri nostājušies tieši iepriekšminētajā vietā, lai uzņemtu foto vai vienkārši izbaudītu ainavu.

"Braucot tālāk uz priekšu, uz abām pusēm paveras plašas saimniecību zemes. Šis posms ir ar asfalta segumu, bet, dodoties tālāk uz Raunu, kur gabaliņu jābrauc pa zemes ceļu, pa labi paveras iespaidīgs skats uz smilšu karjeru," stāsta D.Damberga. Viņa vēl piebilst, ka vērā ņemama ir arī ainava, ko var ieraudzīt brīdī, kad jau iebraukts Raunā. Proti, ceļš esot tiešām baudāms, jo it visur redzamas skaistas ainavas – pakalni, Raunas upe, Tanīsa kalns un pilsdrupas.

"Vēl šai pusē grantēts un ainavisks ceļa posms ir Vaives pagastā, braucot pa Veismaņu muižas aleju uz Krīviem, " nobeigumā piebilst D.Damberga.


Ceļa posms Cēsis/Stalbe - Limbaži

Savukārt Limbažu Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilze Millere jūlijā piedāvā izbraukt vienu, bet vissmaržīgāko ceļu, kas ved gar lavandu laukiem. "Braucot no Cēsu un Stalbes uz Limbažu pusi vai pretēji – no Limbažiem uz Cēsīm, vasaras mēnešos ir viens ļoti jauks un smaržīgs objekts, ko iemīļojuši daudzi lavandu noskaņas cienītāji. Lillīgo lauku var manīt jau no ceļa," stāsta I.Millere, piebilstot, ka braucot no Limbažu puses bieži vien pat nepacietīgi tiek skaitīti līkumi, lūkojot, vai tik aiz nākamā pagrieziena jau būs?

Lillā lavandu lauki esot relaksējošs pasākums atpūtai un fotosesijām. Kā apgalvo Limbažu TIC vadītāja, minētajā ceļa posmā esošie ziedu lauki ir absolūta smaržas un miera osta. Lavandu laukus var apskatīt vasaras mēnešos, bet pats ziedošākais laiks ir pēc vasaras Saulgriežiem līdz augusta vidum. "Jūlija vidū, kad Vidzemes piekrastē Salacgrīvā tiksies tūkstošiem Positivus festivāla cienītāji, Umurgas pagasta Lillās būs ikgadējie Lavandu svētki – tie norisināsies 18. un 19.jūlija, ieeja būs bez maksas," informē I.Millere, tā dodot papildus iemeslu šajā vasarā izbraukt konkrēto ceļa posmu.


Ceļa posms Jelgava – Zaļenieki – Tērvete (ceļš P95)

Jelgavas reģionālā tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Ozoliņa kā vienu no skaistākajiem auto ceļiem Jelgavas apkārtnē min ceļu, kas ved no Jelgavas uz Tērveti (caur Svēti un Zaļeniekiem). Viņa stāsta, ka sis ceļš ir īpašs, jo visā tā garumā var vērot gleznaino Zemgales līdzenumu ar zeltainajiem labības laukiem, savukārt, tuvojoties Tērvetei, ikvienu pārsteigšot Zemgalei neraksturīgs kalnains reljefs.

"Ceļa garumā ir vairākas ievērības cienīgas vietas, kur vērts piestāt. Piemēram, Svētē atrodas maizes ceptuve "Svētes maize". Šeit tiek cepta bioloģiskā maize ar malku kurināmā krāsnī, ievērojot senās maizes cepšanas tradīcijas. Šeit iespējams gan iegādāties svaigi ceptu maizīti, gan arī apskatīt ceptuvi un piedalīties maizes cepšanas procesā," A.Ozoliņa stāsta, kur piestāt, braucot pa minēto ceļa posmu.

Vēl ievērības cienīga pieturas vieta ir Zaļenieki, kuri ceļa posmā Jelgava – Tērvete ir kā koša, zaļojoša oāze. "Zaļeniekos ir apskatāma Zaļenieku muiža, kas bijusi hercoga Ernsta Johana Bīrona medību pils, un ir unikāls Kurzemes hercogistes 18. gs. arhitektūras paraugs. Savukārt muižas parks sajūsmina ar savu mierīgo, kluso un ēnaino noskaņu," nobeigumā bilst Jelgavas reģionālā tūrisma centra pārstāve.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62741089sec.