«Dzīrēs Kuldīgā» aicina izbaudīt mūzikas vakarus Annas baznīcā un «Stabules Annas dārzā»

Kuldīgas pilsētas festivāla "Dzīres Kuldīgā", kas norisināsies no 2015. gada 16. līdz 19. jūlijam, laikā ikviens aicināts apmeklēt mūzikas vakarus Annas baznīcā un dārzā. Šogad svētkos īpaša uzmanība tiek pievērsta pūšamajiem instrumentiem, tāpēc programmai dots nosaukums "Stabules Annas dārzā".

Mūzikas vakari Annas baznīcā un tās dārzā jau kļuvuši par "Dzīru" tradīciju – tie šogad norisināsies jau trešo reizi. Koncertu rīkotāji un idejas radītāji ir Kuldīgas Sv. Annas baznīcas draudze kopā ar "Igo mūzikas menedžmentu" un biedrību "Vēju sēta".

Ceturtdien, 16. jūlijā, plkst. 20:00 Sv. Annas baznīcā ar koncertprogrammu IEŽŪŽO uzstāsies operdziedātāja Ieva Parša, Oskars Petrauskis – saksofons un duduks, Raimonds Petrauskis – taustiņinstrumenti, kā arī ērģelniece Ingrīda Petrauska, vijolniece Anete Petrauska un pianiste Agate Petrauska. Veidojot šo koncertu, mūziķiem par iedvesmas avotu ir kļuvusi "šūpuļdziesma – klusināta dzīves svinēšana", un par koncertprogrammas nosaukumu viņi saka: "IEŽŪŽO – šis vārds ir mūsu šūpuļdziesmas izpratnes kods: IE-sākums, IE-nākšana pasaulē, kas allaž notiek skanot, jo viss dzīvais vibrē, san, šūpojas, Žūž!" Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Piektdien, 17. jūlijā, plkst. 19:00 Annas dārzā uzstāsies jaunā flautiste Egija Veldre, akadēmiskās mūzikas TV konkursa "Radīti mūzikai" fināliste. Kopā ar Egiju uzstāsies vēl divi mūziķi un atskaņos skaņdarbus flautai, pānu flautai, pikolo flautai, kā arī oriģinālas improvizācijas. Koncerta otrajā daļā par džeza mūziku brīvā dabā gādās saksofonists Zintis Žvarts kopā ar saviem kolēģiem.

Sestdien, 18. jūlijā, plkst. 14:00 Annas dārzā Bērnu diena – flautiste Egija Veldre kopā ar Alsungas bērnu folkloras kopu "Suitiņi". Savukārt plkst. 19:00 skanēs viduslaiku un orientālā mūzika ansambļa ARTEMISIA ABSINTHIUM interpretācijā. Mūziķi spēlēs senos instrumentus – dūdas, vijoli, stīgu instrumentus, perkusijas, stabules.

Šogad pirmo reizi piektdien un sestdien Annas baznīcas dārzā notiks "Skanošās darbnīcas". Bērni un pieaugušie varēs izmēģināt pašrocīgi izgatavot skanošus mūzikas instrumentus – svilpauniekus, niedru stabules un citas interesantas lietas, līdz ar to izzinot skaņu, akustiku, mākslu, amatniecību un dizainu.

Pasākumu laikā darbosies arī āra kafejnīca malkas šķūnītī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1455369sec.