Starptautiska stikla mākslas izstāde Jūrmalā

2015. gada 1. jūlijā plkst. 18.00 Jūrmalas Mākslinieku nama izstāžu zālē tika atklāta Latvijas un Zviedrijas starptautiskā projekta "Stikla tilts" noslēguma stikla mākslas izstāde. Projekta laikā tika izdomāti un realizēti vairāk nekā 40 stikla projekti autordarbi. Vairāki no tiem ir eksponēti Jūrmalas Mākslinieku nama izstāžu zālē. Rudenī tie tiks izstādīti Zviedrijā, Glasets Hus stikla muzejā Limmaredā.

"Stikla tilts: Jūrmala – Limmared 2015" ir starptautisks mākslas apmaiņas projekts, kura iniciatori ir ne tikai Zviedrijas vēstniecība, Tranemo komūna, Zviedru institūts, Sverige-Lettland Nätverk un Glasets Hus Limmared, bet arī Jūrmalas pilsētas profesionālie stikla mākslinieki, "Dunovglass" karstā stikla studija, biedrība "RAD-DAR" un Jūrmalas Mākslinieku nams.

Šā gada martā un aprīlī Jūrmalas stikla studijā "Dunovglass" viesojās zviedru stikla mākslinieki un meistari Jeanette Lannartsdotter, Anna-Linda Gabriel, stikla pūtēji Bevan Taka, Julie Shirani Kausland, Johanna Söderberg un Malin Tehagen, kuri strādāja un veidoja savus autordarbus kopā ar Jūrmalas māksliniekiem Ievu Strazdiņu, Egli Kartanaiti-Dunovsku, Juri Dunovski, kā arī meistaru Aleksandru Logvinu. Aprīļa beigās Jūrmalas mākslinieki brauca radoši darboties Glasets Hus Limmared stikla studijā.

Izstādē Mākslinieku namā ir redzams, cik atšķirīga ir katra mākslinieka pieeja stiklam kā materiālam, kā katrs mākslinieks transformē savas idejas un domas un cik dažādi ir sanākuši stikla objekti. Sākot no plastiskām dabas formām kā Ievas Strazdiņas "Sīpoli" un "Akmeņi" un Jeanettes Lannartsdotter "Okeāns" un "Ogas" līdz grafiskām un minimālām formām kā Egles Kartanaites-Dunovskas "Noslēpušies".

Izstāde apskatāma līdz 30. jūlijam. Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas. Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17143178sec.