Turības studenti žurnālista profesiju apgūst Dienā - vienā no lielākajiem Latvijas laikrakstiem

Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas fakultātē tiek piedāvāts apgūt studiju programmu "Žurnālistika un mediji". Studiju programma tiek realizēta sadarbībā ar vienu no lielākajiem dienas laikrakstiem Latvijā – laikrakstu "Diena". Izmantojot Turības potenciālu un laikraksta "Diena" žurnālistu praktisko pieredzi, jaunie speciālisti tiek sagatavoti ienākšanai darba tirgū.

Programma "Žurnālistika un mediji" ir veidota, atbilstoši tām aktualitātēm un problēmu risinājumiem, kas šobrīd ir nozares izaicinājums. Topošie speciālisti studiju laikā var iesaistīties ne tikai trīs starptautiskās sadarbības programmās vai praktiskās iemaņas nostiprināt un stažēties ārvalstu kompānijās, bet arī ar jau iegūto diplomu startēt darba tirgū visā pasaulē.

Topošajiem žurnālistiem paralēli lekcijām un semināriem augstskolā jau pirmā studiju gada pirmajā semestrī ir iespējama iegūt praktiskās zināšanas, rakstot rakstus, fotografējot un attīstot projektus laikraksta "Diena" birojā.

Vairāk par sadarbību stāsta Dienas ekonomikas redaktore un žurnāliste Magda Riekstiņa: "Augstskolas sadarbība ar tās studentu un absolventu iespējamajiem darba devējiem allaž vērtējama atzinīgi, it īpaši tādā praktiski apgūstamā jomā kā žurnālistika. Studentiem viņu studiju programmas apguves laikā veicamā prakse medijā ir uzskatāma par iespēju, kas ļauj gūt priekšstatu par izvēlētās profesijas ikdienu. Uzturēšanās medija redakcijā, vērojot tās darbu, cilvēku intervēšana, informācijas vākšana un apkopošana, rakstu gatavošana – tā ir reāla, praktiska pieredze, kas atklāj to, ko patlaban nozīmē būt žurnālistam.

Moderno tehnoloģiju attīstība un interneta aizvien plašākā pieejamība nosaka to, ka mediju vide ir strauji mainīga, tāpēc ikvienam, kurš šajā vidē vēlas strādāt vai strādā, neatkarīgi no darba pieredzes ilguma, nākas šīs pārmaiņas analizēt un izprast.

Situācijā, kad sabiedrībai ļoti plaši pieejama daudzveidīga informācija, izaicinājums žurnālistiem vairs nav vienkārši pavēstīt ziņas, bet gan sniegt padziļinātu analīzi un savu oriģinālo skatījumu uz situāciju, respektīvi, dot to pievienoto vērtību, kas nav atrodama sociālajos tīklos. Turklāt tieši tagad, plaši pieejamās informācijas laikmetā izaicinājums ikvienam žurnālistam ir arī izklāstīt lasītājiem (skatītājiem, klausītājiem) pēc iespējas precīzu informāciju, jo informācija, par kuras precizitāti neviens nopietni neatbild, patlaban ir pieejama milzīgos apjomos. Tikpat svarīgi kā ievērot precizitāti, ir arī atrast savu oriģinālo profesionālo pašizpausmi, ar kuras palīdzību savu žurnālista darba rezultātu padarīt interesantu saviem lasītājiem (skatītājiem, klausītājiem), atšķirties no milzīgā informācijas klāsta, nepazust tajā, bet tikt pamanītam.

Nenoliedzami, līdz ar teorētiskajām lekcijām, prakses laikā veicamie uzdevumi jauniešiem, kuri izvēlējušies studēt žurnālistiku, var palīdzēt apgūt prasmi veiksmīgi tikt galā ar aktuālajiem izaicinājumiem."

Izvēloties studiju programmu "Žurnālistika un mediji", Tu iegūsi prasmes informācijas vākšanā, analizēšanā un atlasīšanā, ziņu satura veidošanā, korespondencē, un mediju projektu realizēšanā, filmēšanā, montēšanā, fotografēšanā, režijā, uzstāšanās mākslā. Attīstīsi prasmes pētnieciskajā žurnālistikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5969491sec.