Pilsētas svētku nedēļas nogale Tukumā un tā apkārtnē

Šonedēļ no piektdienas, 2015.gada 24. jūlija līdz svētdienai, 26.jūlijam Tukumā tiks svinēti Tukuma Pilsētas svētki "Uz Tukumu pēc smukuma!". Tie būs īpaši ar to, ka tiks atzīmēta Tukuma Pilsētas svētku divdesmitā gadadiena.

Šogad svētkus caurvīs motīvs – Tukuma Smukuma meklēšana. Tukuma Smukums slēpjas bērnos un jauniešos, radošos, sportiskos un aktīvos cilvēkos, enerģiskos uzņēmējos, mākslā, dzejā, mūzikā un visur citur kur vien to katrs var saskatīt.

Svētku pirmās dienas vakars, piektdien 24.jūlijā būs veidots kā Citādu sajūtu vakars. Iedzīvotāji un svētku viesi tiks aicināti baudīt mākslu un aktivitātes Pils ielā un policijas pagalmā. Pils ielas vakara svētkos ar nosaukumu "GAISMA.VĀRDS.KRĀSA" no pulksten 17.30 būs iespēja vērot modes skates, frizūru kolekciju, mīmus un ielu muzikantu improvizācijas, savukārt policijas pagalmā no pulksten 20.30 būs iespēja baudīt klavierkoncertu, dzejas lasījumus un teātra kluba "Austrumu robeža" izrādi "Citādie latvieši". Visa vakara garumā darbosies āra kafejnīcas.

Savukārt Durbes estrādē piektdienas vakarā pulksten 21.00 notiks mūsdienu deju lielkoncerts, kur Smukums tiks atklāts Tukuma jauniešos. Pēc koncerta skeiteru paraugdemonstrējumi, batlu cīņas un diskotēka.

Sestdien, 25.jūlijā, kad svinēsim Lielo svētku dienu, no pulksten 9.00 pilsēta tiks modināta ar pūtēju orķestra "Tukums" mobilo muzikālo rīta improvizāciju, kuru atbalsta Baltais. Melnezera trasē pulksten 10.00 no rīta sāksies Skrējiens pēc Smukuma visai ģimenei. Darbosies dažādas atrakcijas pie tirdzniecības centra "Tukums" un Tukuma Ledus halles. No pulksten 12.00 pie universālveikala sāks darboties "Ēdamiela", Harmonijas iela atkal pārtaps par Mākslinieku ielu, kurā interesentiem būs iespēja aplūkot vēl neredzētus mākslas darbus, kā arī izmēģināt roku radošajās darbnīcās. Tukuma vēstures muzejā "Pils tornis" pulksten 13.00 tiks atklāta izstāde "Tukums lepojas", bet Brīvības laukumā ikvienam būs iespēja izjust seno laiku atmosfēru, kad tajā darbojās tirgus un pulcēja tirgotājus, amatniekus un pircējus no tuvām un tālām vietām. Te svētkus svinēs kā Senajā tirgū. Par atmosfēru rūpēsies lauku muzikanti, notiks dažādas aktivitātes un cīņu paraugdemonstrējumi. Dienas izskaņā, pulksten 20.00 visi Tukuma Smukuma meklētāji vienosies kopīgā gājienā uz Durbes estrādi, kur notiks svētku lielais koncerts - Aijas Andrejevas koncertprogramma "Soļi", kas būs veltīts Tukuma pilsētas svētku tradīcijas 20.gadadienai. Tāpat kā pirmajos un desmitajos Tukuma pilsētas svētkos arī šogad – divdesmitajā jubilejā iedzīvotājus priecēs krāšņs svētku salūts turpat Durbes estrādē, bet pēc pasākuma - svētku balle kopā ar Kristapa Krievkalna grupu.

Lielajā svētku dienā - sestdien, 25.jūlijā puķu un dārzu cienītāji no pulksten 10.00 līdz 16.00 laipni aicināti arī uz Atvērto durvju dienu Daces Lukševicas daiļdārzā. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt daiļdārzu, saņemt konsultācijas par augiem un viegli kopjama dārza izveidi, kā arī skatīt kopšanas darbu demonstrējumus. Būs arī iespēja iegādāties daudzgadīgo augu stādus no kolekcijas. Dārza apmeklējums 2.00 Euro personai. Adrese: Lejas iela 1, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 29177195, www.skaistiedarzi.lv

Svētdien, 26.jūlijā - Tukuma pilsētas svētku Kopā nākšanas dienā pasākumi būs veltīti galvenokārt mazajiem tukumniekiem un sportiskām aktivitātēm. No pulksten 9.00 visi Smukuma meklētāji aicināti pulcēties Katrīnas laukumā, lai dotos velobraucienā "Pa Tukumu pa smuko!", savukārt Brīvības laukumā no pulksten 12.00 varēs vizināties zirga pajūgā, klausīties mazo vokālistu koncertus, vērot Liepājas ceļojošā teātra "Maska" izrādi, kā arī koncertprogrammu "Visi kopā". Tā būs lieliska diena, ko pavadīt ģimenes lokā un kopā. Visu svētku programmu un vairāk informācijas var meklēt www.visittukums.lv

Vēl svētdien, 26.jūnijā no pulksten 12.00 visus kam tuvas latviskās tradīcijas laipni aicina Pastariņa muzejs. Tur svētdien tiks svinēta Annas un Jēkaba diena. Visas dienas garumā notiks amatnieku tirdziņš, apmeklētāji tiks cienāti ar jaunajiem graudiem ceptu maizi, bet pulksten 13.00 būs iespēja vērot amatierteātra izrādi "Ak, skaistā jaunība". Īpaši pārsteigumi gaida Annas un Jēkabus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68929505sec.