Rokfestivāls «Saldus Saule»: Latvijas labākie mūziķi un projekts «Rudens vēju muzikants»

2015. gada 1. augustā no pulksten 16:00 Saldus Kalnsētas parkā uz lielās skatuves kāps Latvijā pazīstami un iemīļoti mākslinieki, lai uzstātos senākajā Latvijā notiekošā rokfestivālā "Saldus saule". Šī gada īpašais projekts ir "Rudens vēju muzikants", kurā Felikss Ķiģelis sapulcinājis Latvijā pazīstamus mūziķus, kuri atskaņos Ērika Ķiģeļa dziesmas.

Projekts "Rudens vēju muzikants" tika īpaši gatavots tēta jubilejas pasākumam, kas 9. maijā notika Rīgā, mūzikas namā "Daile,"" stāsta Ērika Ķiģeļa dēls Fēlikss Ķeģelis. "Nākošā vieta, kur projekts tiek realizēts, ir rokfestivāls "Saldus saule". No vecajiem līviem projektā "Rudens vēju muzikants" ir Igo, Vilnis Krieviņš un Guntars Mucenieks, arī tēta draugs Armands Alksnis, vēl piedalās Mārtiņš Burkevics, Jānis Buķelis, es un arī saldenieks Andris Akermanis ar "Cik dažādi"", atklāj Fēlikss Ķiģelis.

"Gribam, lai festivālā Ērika Ķiģeļa mūzika izskanētu cik iespējams tuvu oriģinālam. Pa šiem gadiem ir bijis tik daudz aranžējumu, ka gribas, lai kopā ar Igo, Vilni un Guntaru izskanētu oriģinālās notis. Programmā iekļautas arī tās tēta dziesmas, kas sen nav spēlētas, piemēram, "Jānītis pīpē" un "Aprīļa pilieni", instrumentālais skaņdarbs "Sapnītis". Kalnsētas parka estrāde ir mājas šai mūzikai. Tas būs veltījums tētim, rokfestivālam "Saldus saule" un saldeniekiem", stāsta Fēlikss Ķiģelis. "Līdz desmit gadu vecumam šīs dziesmas klausījos platēs. No bērnības par tām man palikušas tik gaišas un spēcīgas emocijas! Programmā "Rudens vēju muzikants" maksimāli tuvojamies manam bērnības oriģinālam. Pēdējos desmit gados klausītājiem šīs mūzikas pietrūka", atklāj mūziķis.

Festivāla vakara programmā šogad uzstāsies "The Sound Poets", "Pērkons", "Dzelzs vilks", Fēlikss Ķiģelis un projekts "Rudens vēju muzikants", "Opus pro", Ivo Fomins, Linga, Anete, "Pienvedēja piedzīvojumi", "Laika suns", Ryga, "Rusted Wheel".

Jau no plkst 11:00 visas dienas garumā pļavā aiz Cieceres upītes notiks sportiskas un mākslinieciskas atrakcijas, gadatirgus un izklaide visai ģimenei, plkst. 12:00 uz festivāla lielās skatuves ar Druvas saldējuma atbalstu organizētā bezmaksas bērnu koncertā priekšnesumus sniegs Saldus un Brocēnu novada jaunie talanti.

Apmeklētājiem no tālākām vietām festivāla organizētāji piedāvā apmesties telšu pilsētiņā. Telšu pilsētiņa būs atvērta no piektdienas, 31. jūlija plkst. 19:00 līdz svētdienas, 2. augusta rītam, plkst 12:00. Ar festivāla biļeti nakšņošana telšu pilsētiņā bez papildus maksas.

Biļetes uz festivālu pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs, biļetes cena iepriekšpārdošanā 10 EUR. Festivālu "Saldus Saule" atbalsta akciju sabiedrība "Aldaris" un Saldus novada pašvaldība, festivāla radio – Radio SWH Kurzeme. Vairāk informācijas par pasākumu: www.saldussaule.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57040191sec.