Mazsalacā dabas izziņas pasākums «Piliens dabas»

Pasākuma organizatori, biedrība "Jauniešu vētra", ielūdz visus Mazsalacas novada iedzīvotājus un viesus uz dabas izziņas pasākumu "Piliens dabas", 2015. gada 15. augustā plkst. 15:30, Valtenberģu muižas parkā, Parka ielā 31. Pie pašas Salacas upes ikviens iepazīs dabas daudzveidības vērienu no pēcpusdienas cēliena līdz pat tumsai.

Pasākuma galvenais uzsvars ir ūdens iepazīšana, galvenokārt jau mazsalaciešu lepnumu – Salacas upi, kā arī upes apkārtējo dabas daudzveidību. Dalība pasākumā bez maksas.

Pasākuma gaišo dienas daļu veidos darbnīcas ūdens un apkārtējās dabas iepazīšanā. Atklāta tiks dabas draugu programma, kuras laikā būs iespēja piedalīties ūdensdzīvnieku un ūdensaugu nodarbībā, spāru pārvēršanās ciklā, iepazīt putnus Salacas apkārtnē.Jaunākajiem būs iespēja izmēģināt vides spēles ūdens tematikā – atpazīstot upē sastopamās zivis. Par piemiņu no Mazsalacas, ikvienam būs iespēja dekupāžas tehnikā izgatavot sev koka piemiņas suvenīrus. Vasaras pilnbriedā liksim lietā kāju enerģiju un sarūpēsim sev gardu ābolu sulu, samaļot ar velosulspiedi, kas ir tikpat viegli kā braucot ar velosipēdu.

Paralēli darbnīcām notiks muzikāli priekšnesumi – kokles, akordeona, bungu skaņas. Mūzika radīs mieru un pozitīvo noskaņu pasākuma laikā.

Tuvojoties vakara otrajai daļai norisināsies kuģīšu sacensības, kuri tiks izgatavoti ūdensaugu darbnīcā, nedaudz dzejas un nakts daļā – pie pašas Valtenbergu muižas tiks rādīts ēnu teātris, kura motīvs būs četri dabas elementi. Ne tikai ēnas varēs redzēt gaismas staros, kad laukā labi jau krēslo, kukaiņu pētnieki lūkos, kādi naktstauriņi dzīvo muižas parkā un pie Salacas upes. Sildīsimies pie ugunskura un iestiprināsimies ar tēju un "skautu maizītēm".

Vai būtu paredzēts vēl kas? Nešaubies, ka gluži kā daba, diena būs piedzīvojumu un pārsteigumu pilna. Ikviens ir laipni aicināts piedalīties pasākumā, palūkoties plašāk, lūkoties dabā. Apkārtnē.

Darbnīcas nodrošinās dabas pētnieki Loreta un Andris Urtāni, Latvijas Ornitoloģijas biedrība, biedrība "Homo Ecos", dabas izglītības centrs "Vecupītes", Latvijas Entomoloģijas biedrība, Latvijas Universitātes studenti, kā arī kokmāksliniece Anda Kļaviņa un "Happy Dance Studio" ar ēnu teātri.

Pasākums tiek īstenots pateicoties Latvijas vides aizsardzības fonda un Mazsalcas pašvaldības finansiālajam atbalstam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6681509sec.