Aicina apmeklēt Latgales dienu Rīgā

2015. gada 15. augustā, Rīgas svētku laikā, Latgales Plānošanas reģions aicina apmeklēt pasākumu "Latgales diena Rīgā". Jau no plkst. 10.00 līdz pat 19.00 Jēkaba laukumā, Vecrīgā Latgales dienā Rīgā jūs gaidīs Latgales Tematisko ciemu programma ar ceļojošo tirgu, ar amatnieku darbošanos un meistarklasēm, ar latgaliešu mūziku un dejām.

Jau otro gadu pēc kārtas Rīgas svētku laikā pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar Latgales ceļojošā tirgus dalībniekiem un Latgales tematiskajiem ciemiem: Višķu amatnieku ciemu, Nākotnes ozolu ciemu, Skaistās Izabellas ciemu, Kotleru vīna ciemu, Tirgus ciemu, Muzikantu ciemu, Goda saimnieču ciemu, Turku pirts ciemu, Raibās pūralādes ciemu.

Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties Latgales lauku labumus: smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, lauku sievu sietu mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnus, īstu lauku miestiņu, marmelādes no ogu sulām, medus un vaska izstrādājumus, zāļu tējas, zupu no lielā saimes katla un papildus tam visam - baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni kā Latgalē!

Jēkaba laukumā varēs vērot gan podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs, gan kalēja kalšanu kalvē, kā arī iegādāties amata meistaru izstrādājumus: tradicionālo Latgales keramiku, pinumus, izšuvumus u.c. Visu dienu darbosies radošās darbnīcas tapošanā, salmu leļļu tīšanā, "Zīļuku" izgatavošanā, burbuļu pūšana, vainagu pīšanā.

Tirgus atraktivitāti spilgtinās latgaļu sarunvalodas, jautru tautas deju un mūzikas klātbūtne. Skaistās izabellas ciema pārstāvju vadībā varēs iepazīties ar aprunāšanas mākslu, izmēģināt veiksmi ātrajos latgaļu valodas kursos un nopelnīt kādu balvu. Būs iespēja iepazīties ar tūrisma piedāvājumu Latgalē. Priecēs kapella "Sābri" no Muzikantu ciema Saļņavā un grupa "Velvets" no Līvāniem, kā arī deju kopa "Vanagi" no Vārkavas novada ievadīs apmeklētājus tautu dejas solī. Pasākuma noslēguma daļā paredzēta sadziedāšanās ar kapellu "Sābri". Visi apmeklētāji varēs dziedāt līdzi populāras latgaliešu dziesmas.

„Sirsnīgi aicinām apmeklēt Latgales dienu Rīgā! Ceram, ka ar šo pasākumu mēs spēsim rosināt vēl lielāku interesi par Latgali un padarīt Rīgas svētku norisi krāšņāku un daudzveidīgāku", saka Alīna Gendele, Latgales Plānošanas reģiona Attīstības Padomes priekšsēdētāja.

Latgales dienu Rīgā rīko Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību "Latgales Tematiskie ciemi" Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētās programmas „Kapacitātes stiprināšana un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm" projekta „Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde" ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74292302sec.